Σαν… θαύμα μοιάζει η αλλαγή του Πολ Πογκμπά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς σκοράρει κατά ρυπάς, πλέον, στην μετά… Μουρίνιο εποχή!

Για τέτοιο… θαύμα πρόκειται! Μετάλλαξη κανονική για τον Γάλλο μέσο, ο οποίος παρουσιάζεται αγνώριστος μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων». 

Εντάξει, οι σχέσεις του με τον Πορτογάλο τεχνικό ήταν κάκιστες, κανείς από τους δύο δεν το έκρυψε. Εξάλλου, ο Πογκμπά έκανε το περασμένο καλοκαίρι ό,τι ήταν δυνατόν για να φύγει από το «Ολντ Τράφορντ» και να γλιτώσει από τον Μουρίνιο, αλλά μάταια. 

Τελικά, ο «Special One» ήταν αυτός που αποχώρησε πρώτος αφήνοντας πίσω του συντρίμμια στα αποδυτήρια. 

Ο Γάλλος μπορεί να… σερνόταν μέχρι εκείνη την ημέρα που απολύθηκε ο Μουρίνιο, αλλά την ώρα του αποχαιρετισμού στάθηκε κύριος. 

«Με τον Ζοζέ κερδίσαμε τίτλους και θέλω να τον ευχαριστήσω. Δουλέψαμε καλά, ακόμα και όταν τα πράγματα ήταν άσχημα. Με βοήθησε να βελτιωθώ και ως άνθρωπος. Είμαι ευγνώμων και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παίκτες» είπε ο Πογκμπά (τρολάροντας;) στο πρώτο παιχνίδι στην μ.Μ. εποχή. 

Κι αφού ξεμπέρδεψε με τον… βραχνά, ο Πογκμπά είπε να παίξει και λίγη μπαλίτσα. 

Σε τρία παιχνίδια με τον Σόλσκιερ στον πάγκο, ο Γάλλος έχει πετύχει τέσσερα γκολ και έχει δώσει τρεις ασίστ. Με τον Μουρίνιο, σε 14 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, είχε τρία γκολ και τρεις ασίστ. 

Θαύμα; Το πνεύμα των… Χριστουγέννων; Οι κακόπιστοι έσπευσαν να σχολιάσουν ότι ο Πογκμπά ήταν από αυτούς τους παίκτες που έκαναν ό,τι μπορούσαν (για την ακρίβεια δεν έκαναν αυτό που πραγματικά μπορούσαν μέσα στο γήπεδο) ώστε να… οδηγήσουν στην απομάκρυνση του Πορτογάλου. 

Και αφού το πέτυχε-αν, αποφάσισε-αν να σοβαρευτεί-ούν και να δείξει-ουν την αξία του-ς. Με τα τα μυαλά που κουβαλά ο Πογκμπά, αυτή η θεωρία έχει μια βάση… 

«Δώσαμε μεγαλύτερη ελευθερία στον Πογκμπά. Δεν θέλουμε από αυτόν να παίζει στο κέντρο, αλλά πιο μπροστά ως δεκάρι. Μπορεί, έτσι, μόνος του να κερδίσει παιχνίδια» είναι η εκδοχή του Σόλσκιερ για τη μεταμόρφωση του παίκτη. 

«Με τον Σόλσκιερ βλέπουμε την καλύτερη εκδοχή του Πογκμπά. Ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο, παίζει εκεί που του αρέσει» είπε ο Λίνγκαρντ. 

Κι έτσι ο Πογκμπά είναι και πάλι… on fire, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μπροστά της την αποψινή αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ και τα… θαύματα αναμένεται να συνεχιστούν και το 2019.