Το πρώτο ματς της 17ης αγωνιστικής στην Euroleague, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Η Κίμκι με ψυχωμένη εμφάνιση, λύγισε την πανίσχυρη Φενερμπαχτσέ με 84-78 και μπήκε ξανά στο κόλπο της οχτάδας, που οδηγεί στα playoffs. Κορυφαίος τους Ρώσους ήταν ο Άντονι Γκιλ με 13 πόντους και εφτά ριμπάουντ, ενώ για τους Τούρκους αυτός που προσπάθησε περισσότερο ήταν ο Μέλι Μαχμούτογλου με 18 ποντους.

Πολύ δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση η Φενερμπαχτσέ, η οποία με ηγέτη τον Μαχμούτογλου, πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ. Το 3-10 έκανε έξαλλο τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος τα είπε ένα χεράκι στους παίκτες του για την άμυνα. Μάλιστα η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη για τους Ρώσους, αφού η Φενέρ σημείωσε 23 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.

Βέβαια στη συνέχεια όλα άλλαξαν. Η επίθεση της Κίμκι βελτιώθηκε, (μεγάλο ρόλο σ’αυτό έπαιξε ο Μποστ) και μ’ ένα επιμέρους 10-2, το ματς γύρισε τούμπα και ξαφνικά ο Ζοτς έγινε “μελιτζανί”. Η άμυνα της ομάδας του είχε χαλαρώσει, η Κίμκι ξύπνησε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 38-41, χάρη σε δύο βολές του Σλούκα.

O Γιαν Βέσελι ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ο άνθρωπος, που έκανε τη διαφορά για την δευτεραθλήτρια Ευρώπης. Ο Τσέχος με οχτώ συνεχόμενους πόντους, έδωσε αέρα δέκα πόντων στην ομάδα του, όμως οι Γκιλ και Μίκι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και τελικά η Κίμκι ήταν μπροστά στο σκορ με 53-51. Το ματς είχε γίνει πολύ σκληρό και το 57-54, ύστερα από 30 λεπτά, προμήνυε “θρίλερ”.

Οι Ρώσοι ήταν πολύ σκληροί για να πεθάνουν, αφού μπορεί να μην είχαν μαζί τους τον Σβεντ, όμως η επιστροφή του Γκιλ δυνάμωσε πολύ τη ρακέτα των γηπεδούχων. Σίγουρα η Φενέρ έχει μεγάλο βάθος, όμως η δίψα της Κίμκι ήταν τεράστια για τη σημερινό ματς. Το ματς είχε μπει στις λεγόμενες ειδικές καταστάσεις κι εκεί οι δύο αντίπαλοι, τα έκαναν θάλασσα. Η Κίμκι είχε το ροζ φύλλο στα χέρια της, όμως οι χαμένες βολές του Μάρκοβιτς δεν την άφησαν να πάρει το ματς στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Μέλι είχε την ευκαιρία να δώσει το μεγάλο διπλό στη Φενέρ, όμως κι αυτός με τη σειρά, έχασε μία βολή κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Άντονι Γκιλ έδειξε την ποιότητά του και με έξι πόντους, έβαλε ταφόπλακα στις ορέξεις της Φενερμπαχτσέ για διπλό. Οι Τούρκοι δεν ήταν συγκεντρωμένοι, έκαναν βιαστικές επιλογές κι έτσι το 84-78 έδωσε μία πολύ μεγάλη νίκη  στην ομ΄δα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Τα δεκάλεπτα: 13-23, 38-41, 57-54, 72-72, 84-78