Για την 18η αγωνιστική της Euroleague, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, υποδέχτηκε την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου και σε ένα πολύ δυνατό… ντέρμπι, η ομάδα από το Ισραήλ έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από την Μόσχας (76-93), παραμένοντας ζωντανή στο “κόλπο” για την οχτάδα, φτάνοντας στο 7-11. Για την ΤΣΣΚΑ, αυτή ήταν η 5η ήττα σε 18 παιχνίδια, παραμένοντας, ωστόσο, στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Το παιχνίδι:

Δεκάλεπτο με δύο πρόσωπα ήταν το πρώτο, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι σε εξαιρετική κατάσταση στο πρώτο πεντάλεπτο και να προηγείται ακόμα και με +12 (16-4), με τους Χάκετ και Ντε Κολό να κάνουν ότι θέλουν την άμυνα της Μακάμπι. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντεπιτέθηκε και με Τάιους και Ο’Μπράιντ μάζεψαν την διαφορά, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 24-22 για την ομάδα του Ιτούδη. Στους 5 ο Χάκετ, από 4 είχαν οι Κλάιμπερν και Ντε Κολό, ενώ για τους φιλοξενούμενους, 6 είχε ο Ο’Μπράιντ και 4 ο Τάιους.

Η δεύτερη περίοδος ήταν στον ρυθμό των φιλοξενούμενων, που έβαζαν δύσκολα στην “αρκούδα” και δεν της επέτρεπαν να κάνει το παιχνίδι της, με τον Δημήτρη Ιτούδη να έχει πολλά παράπονα από τους πάικτες του. Οι Ισραηλινοί είχαν διαρκώς το προβάδισμα (μικρό) και κατάφεραν να το κρατήσουν μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου (41-46). Για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, ο Ζούσμαν είχε 9, από 8 οι Ο’Μπράιαντ και Τάιους, ενώ στους 6 είχε φτάσει ο Ρολ. Για τους Ρώσους, ο Ντε Κολό είχε φτάσει τους 11 και ο Κλάιμπερν στους 8.

Κλειστό ρυθμό και συνεχόμενο προβάδισμα για την Μακάμπι και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να… μασούν σίδερα στην άμυνα και να τρέχουν υποδειγματικά στον αιφνιδιασμό, συνέχισαν να δυσκολεύουν τους Ρώσους. Το 62-64 ρης περιόδου άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, σε ένα πραγματικό ντέρμπι. Για την Μακάμπι, στους 14 ο Ο’Μπράιντ, στους 11 ο Ζούσμαν και στους 10 ο Τάιους, που έκανε τρομερή δουλειά στους “αιθέρες” (5 ριμπάουντ, 3 μπλοκ). Για την ΤΣΣΚΑ, ο Ντε Κολό είχε φτάσει στους 14, με τον Χάντερ να μετρά 10 πόντους.

Το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού είχε στην αρχή του (και μέχρι τα μισά) “κίτρινο” χρώμα, με την Μακάμπι να κάνει σερί 4-12 και να βρίσκεται στο +10 (66-76), παίζοντας τρομερή άμυνα και ουσιαστική (και εύστοχη) επίθεση. Από εκεί και μέχρι το φινάλε, η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να πιέσει και να φέρει… “τούμπα” το παιχνίδι, ωστόσο, η άμυνα των Ισραηλινών… “μασούσε σίδερα”  και δεν επέτρεψε, σχεδόν, ποτέ στην “αρκούδα” να ελπίζει σε νίκη, με την Μακάμπι να ολοκληρώνει μια σπουδαία έκπληξη στην φετινή Euroleague, παίρνοντας μεγάλο διπλό στην έδρα της ΤΣΣΚΑ, με το 76-93!

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-46, 62-64, 76-93.