Φύλλο και φτερό έκανε η Μακάμπι την Μπαρτσελόνα… Με το επιβλητικό 99-83 η “ομάδα του λαού” έδωσε τη δική της “παράσταση” στην κατάμεστη “Menora Mivtachim Arena” επικρατώντας άνετα των Καταλανών, για την 19η “στροφή” της Euroleague. 

Το πιο άνετο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή τους πορεία στη διοργάνωση πήραν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κόντρα σε αυτούς του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Μετατρέποντας το ματς σε προσωπική τους υπόθεση, προηγήθηκαν ακόμα και με 33 πόντους (85-52) στο τέλος της τρίτης περιόδου και πήραν εκδίκηση για εκείνο το 74-58 του α’ γύρου. 

Κορυφαίος ο Μπλακ με 16 πόντους, ακολούθησαν οι Γουίλμπεκιν και Ο’Μπράιαντ με 15 πόντους έκαστος. Για τους ηττημένους ο Οριόλα έδωσε λύσεις με 12. 

Με τη νίκη της αυτή η Μακάμπι έκανε το 8-11 στη διοργάνωση και μπαίνει στο “κόλπο” για την οκτάδα. Στο 11-8 βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. 

Το ματς

Η Μακάμπι έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της. Με τον Ο’Μπράιαντ, τον Γουίλμπεκιν και τον Μπλακ πήρε γρήγορα κεφάλι (7-2), μέχρι που χτύπησε ο Πάνκος για το 9-5 (5′). Από το σημείο αυτό οι “μπλαουγκράνα” άρχισαν να βρίσκουν λύσεις, να πιέζουν και να φτάνουν το σκορ στο 16-16. Οι γηπεδούχοι όμως δεν πτοήθηκαν, με τον Τάιους και τον Ρολ πήραν ξανά προβάδισμα και έτσι τελείωσαν την πρώτη περίοδο με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 23-20. 

Το δεύτερο μέρος είχε την υπογραφή της “ομάδας του λαού”. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκαν τις λύσεις στην πίεση σε όλο το γήπεδο της Μπαρτσελόνα και με ρεσιτάλ τριπόντων μια από τον Ο΄Μπράιαντ, μια από τον Γουίλμπεκιν και μια από τον Ντιμπαρτολομέο προηγήθηκαν πολύ εύκολα (45-27). Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει κυρίως με τους Πάνγκος και Ρίμπας, όμως το νερό είχε μπει στα αυλάκι… 

H κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο επόμενο ημίχρονο. Οι Ο’Μπράιαντ και Κέιν συνέχισαν ότι ξεκίνησαν στην δεύτερη περίοδο βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο +30 και το 70-40 (24′). Το συγκεκριμένο σκορ λίγο αργότερα αυξήθηκε ακόμη περισσότερο με τους Μπλακ και Ζούσμαν (78-40). Οι φιλοξενούμενοι ανήμποροι να αντιδράσουν και να ακολουθήσουν το ρυθμό πέτυχαν καλάθι λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου (81-48).

Στο τελευταίο μέρος η Μακάμπι πάτησε φρένο, αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι “μπλαουγκράνα” και έκαναν ένα σερί 17-0 (85-69, 34′). Μέχρι που ήρθε ο Μπλακ για να πει “στοπ” και να κάνει το 90-72 (35′). Τα υπόλοιπα πέντε λεπτά πλέον, είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο ίδιος παίκτης με κάρφωμα έγραψε το 94-77, ο Σμιτς μείωσε σε 97-81 και ο συνήθης ύποπτος, Ο’Μπράιαντ από την γραμμή των βολών έδωσε τέλος στη “σεμνή τελετή” με το τελικό 99-83. 

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 57-35, 85-52, 99-83