Για την 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, παράλληλα με το κρίσιμο ματς του Παναθηναϊκού στη Λιθουανία, η Μπουντούτσνοστ νίκησε στην έδρα της τη Ρεάλ Μαδρίτης με 73-60.

Κορυφαίος για την ομάδα των γηπεδούχων αναδείχτηκε ο Νόρις Κόουλ που σημείωσε 14 πόντους, ενώ για την ομάδα των φιλοξενούμενων ο Σέρχιο Γιουλ  με 10πόντους.

Η Μπουντούτσνοστ ξεκίνησε καλύτερα στο ματς, χωρίς να πέσει… στην παγίδα της Ρεάλ. Μένοντας συγκεντρωμένη στο στόχο της, έπαιξε το δικό της παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη την αστοχία των Ισπανών (3/11 τρίπ., 0/4 βολές) στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Ρεπέσα δεν επεχείρησαν επικίνδυνα μακρινά σουτ και  αυτό τους βγήκε σε καλό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Μαυροβούνιοι συνέχισαν με τους ίδιους ρυθμούς και ένα σερί 4-0. Κάπως έτσι έφτασαν τη διαφορά έως και το συν 10 (27-17). Η Ρεάλ κάπου εκεί φάνηκε να… ανεβάζει στροφές και αφού είχε μείνει μονοψήφια έπειτα από αρκετή ώρα, πήγε στ’ αποδυτήρια στο μείον 8 (36-28).

Κανείς δεν πίστευε το πόσο κακή μπορούσε να είναι η Ρεάλ και απόψε το είδαμε. Αισίως… στην τρίτη περίοδο, κανένας παίκτης δεν είχε φτάσει τα διψήφια και τα ποσοστά ευστοχίας άγγιζαν το 36% με το ζόρι. Οι γηπεδούχοι έτσι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διατηρούν τη διαφορά διψήφια παρά τις πολλαπλάσιες βολές των Ισπανών που τους έδιναν… ώθηση.

Και χωρίς να αλλάξει τίποτα μα τίποτα, φτάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο που η Ρεάλ συνέχιζε να είναι σε μια από τις χειρότερες μέρες της. Η Μπουντούτσνοστ έφτασε έως και το συν 13 (69-56) και πλέον, με όλη αυτή την εικόνα, το παιχνίδι ήταν προδιαγεγραμμένο. Έτσι οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 73-60.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-28, 56-48, 73-60