Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του. Κέρδισε την Κίμκι με 71-57 και βρίσκεται εκ νέου εντός τετράδας στην Euroleague. Σπουδαίο κατόρθωμα για μία ομάδα που έχει το “know how” της διοργάνωσης, ν’ανταπεξέρχεται στα περισσότερα “πρέπει” μέχρι τώρα στη χρονιά.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έπαιξαν καλό μπάσκετ, όμως πήραν στο ρελαντί αυτό που ήθελαν. Καλή άμυνα, έσκασαν οι περιφερειακοί της Κίμκι και καλές αποστάσεις στην επίθεση. Για μία ακόμη φορά ο Μιλουτίνοφ σε μία ήσυχη βραδιά για τον ίδιο, ήταν ο MVP για τους γηπεδούχους, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου, θυμίζει τον παίκτη που θαυμάσαμε τη διετία 2012-2013, όταν ήταν ο καλύτερος small forward σε όλη την Ευρώπη. Ο τύπος βρισκόταν παντού στην άμυνα, έδωσε πολλή ενέργεια σε παρκέ και εξέδρα και κάπως έτσι δείχνει πως μετά τους Σπανούλη και Πρίντεζη, θα γηροκομήσει στο ΣΕΦ.

Ο Ντέηβιντ Μπλατ ξέρει καλά πως η ομάδα του έχει αδυναμίες, όμως τις καμουφλάρει σε ικανοποιητικό για την εποχή βαθμό. Χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός έκανε αρκετές λάθος πάσες χωρίς πίεση, όμως οι καλές του επιστροφές, τον κράταγαν στον αφρό του ματς. Η Κίμκι χωρίς τον Σβεντ είναι ένα σύνολο, που στηρίζεται στις καλές συνεργασίες και τα high low, όμως αυτό το σχέδιο απέτυχε και δεν υπήρχε εναλλακτικό. Ο Μπαρτζώκας παραδέχτηκε πως η ομάδα του έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών και ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι αυτό ολοκληρώηκε μ’επιτυχία και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται πρωτίστως στον Χολαργό και στη συνέχεια στο ντέρμπι με την Φενερμπαχτσέ του παλιόφιλου Κώστα Σλούκα.

ΥΓ. Έχω μίλησει αρκετά αρνητικά για τον Σάσα Βεζένκοφ. Το τελευταίο διάστημα δεν γίνεται να μην παραδεχτώ την εξέλιξή του και τη βελτίωση σ’άμυνα κι επίθεση. Μακάρι να συνεχίσει στο ιδιο μονοπάτι.

ΥΓ2. 0/5 τρίποντα ο Kill Bill. Ε και; Η δουλειά γίνεται και μ’αλλον τρόπο. Εννέα ασίστ χθες και έντεκα στη Μαδρίτη την περασμένη βδομάδα, μας κάνουν 20 σε δύο αναμετρησεις. Όχι κι άσχημα!

ΥΓ3. Πολύ κακός χθες ο Γκος, όμως και πάλι ο Μάντζαρης έπαιξε ελάχιστα. Ο Τίμα πάλι καθόλου. Ο κόουτς τους περιμένει, όμως αμφότεροι, οφείλουν να δείξουν περισσότερα πράγματα.