Ο Παναθηναϊκός μ’ένα καλό πρώτο ημίχρονο, δεν μπορεί να κερδίζει εκτός έδρας στην Euroleague. Το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχτηκε καταστροφικό (δέχτηκε 30 πόντους) και η ήττα με 82-69, τον φέρνει ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό από τα playoffs της διοργάνωσης. 

Το ματς:  

Για πρώτη φορά φέτος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τόσο καλά σ’ έναν αγώνα εκτός έδρας. Καλή άμυνα κι εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Το 6-13 ήταν ενδεικτικό για την πράσινη κυριαρχία, ενώ οι Λιθουανοί τα περίμεναν όλα από τον ποιοτικό Ντέιβις. Ο Πιτίνο έκανε συνέχεια αλλαγές, με στόχο να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του.  Το 13-19 ήταν μα καλή βάση για την ελληνική ομάδα, η οποία έπρεπε να διατηρήσει την ίδια ενέργεια και στα υπόλοιπα δεκάλεπτα.

Η Ζάλγκιρις μπήκε καλύτερα στη δεύτερη περίοδο και με αιχμή του δόρατος τον Γιανκούνας έριξε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους. Μάλιστα με τρίποντο του Γκριγκόνις οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ, όμως γρήγοραη η κατάσταση αλλαξε άρδην. Ο Πιτίνο έδωσε εντολή για πίεση, ο Παπαγιάννης έκανε εξαιρετική δουλειά και με τον Καλάθη να οργανώνει άψογα το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 37-33, υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Η τρίτη περίοδος ήταν αρκετά κακή για την ελληνική ομάδα. Τα μετόπισθεν έχασαν τη συνοχή τους, η επίθεση υπολειτουργούσε και ο Γουάιτ βρήκε ρυθμό. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η Ζάλγκιρις να προηγηθεί με εννέα πόντους (48-39) και ο Πιτίνο κάλεσε εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Ο Σον Κιλπάτρικ και ο Ντίνος Μήτογλου πήραν την κατάσταση στα χέρι τους και ατομικές ενέργειες εφεραν το ματς στον πόντο 52-51. 

Οι γηπεδούχοι μ’ένα γρήγορο 4-0 πήραν ανάσα στο σκορ, ενώ με τρίποντο του Γουόλτερς, το 59-51 έδινε ισχυρό μαξιλαράκι ασφαλείας στη λιθουανική ομάδα. O Παναθηναϊκός προσπαθούσε να μειώσει, όμως αμυντικά είχε χάσει τον προσανατολισμό του, δεχόμενος συνεχόμενα καλάθια. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος το 67-59 έχριζε φαβορί τη Ζάλγκιρις, όμως υπήρχε ακόμα πολύ παιχνίδι. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, καθώς η Ζάλγκιρις έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και κέρδισε με 82-69, κάτι που την έφερε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 33-37, 52-51, 82-69