Ο Χάιμε Βέρα, μίλησε σε ιστοσελίδα της Χιλής για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι θέλει να φέρει… λατινοαμερικάνικο στυλ στους Κρητικούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βέρα:

Μίλησα με τον Γιώργο Σαμαρά και μου είπε ότι θέλουν να δώσουν στην ομάδα λατινοαμερικάνικο στυλ. Θα αλλάξουν τα πράγματα και θα ακολουθήσουν την μεθοδολογία μου. Γνώριζαν τα πάντα για εμένα, την θητεία μου στην Εθνική ομάδα της Χιλής και την παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια στην Χιλή και πως βρέθηκα σε προπονήσεις κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Το συμβόλαιο μου είναι για 2,5 χρόνια. Πηγαίνω σε ένα πολύ ζεστό νησί που έχει καλοκαίρι 8 μήνες και είναι πολύ τουριστικό. Πηγαίνουμε στον παράδεισο των νησιών της Μεσογείου.

Βοηθός μου θα είναι ο Αλέξανδρος Ίσις με τον οποίο παίξαμε μαζί στον ΟΦΗ και μιλάει καλύτερα ελληνικά από εμένα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης θα έρθει μαζί μου ο Πατρίσιο Ουλόα που θα είναι ο γυμναστής που δουλεύουμε πάντα μαζί και ο γιος μου Γιάννης που θα έχει καθήκοντα αναλυτή.

Στην Ελλάδα υπάρχουν τα πάντα, όμως ζήτησα να πάρω μαζί μου αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι οποίους έρχονται μαζί μου παντού. Θα μπορούσαν να επιλέξουν οποιονδήποτε προπονητή από την Ευρώπη, όμως προσέλαβαν εμένα, μου έκαναν πρόταση και την δέχτηκα. Μπορεί να είναι σημαντικό ρίσκο όμως μου έχουν εμπιστοσύνη.

Δεν μπορούσα να μην δεχτώ την πρόταση γιατί πάω σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Πάντα παίρνω δραστικές αποφάσεις στην ζωή μου και οι αλλαγές είναι ξαφνικές. Ήμουν πολύ καλά στην Κουρικό αλλά ήρθε η πρόταση  και δεν μπορούσα να πω όχι. Φτάνουμε σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων όπου ο καθένας παίρνει το αυτοκίνητο του και πάει στην δουλειά. Τον Μάρτιο θα έρθει η γυναίκα μου Λουίζα με τον γιο μου Ματέο τριών χρονών».