Γράφει ο Νίκος Παγκάκης… 

Επιτέλους έσπασε το ρόδι. Πρώτη νίκη το 2019. Πρώτο τρίποντο μετά το 2015 στο Αγρίνιο. Ένας ψυχωμένος, πεισματάρης και μαχητικός Παναθηναϊκός εκτροχίασε τον Παναιτωλικό από τις βλέψεις για Ευρώπη και πήρε (επιτέλους) ένα σημαντικό τρίποντο, που έπρεπε να έρθει νωρίτερα το 2019 αλλά ας όψεται το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και οι συγκυρίες.

Καλύτερο χρονικά σημείο για να βγει αντίδραση δεν μπορούσε να υπάρξει. Η ομάδα είχε σοβαρό θέμα ψυχολογίας και το “διπλό” ήταν ταμάμ.

Γιατί τώρα η αντίδραση και γιατί στο Αγρίνιο, είναι ένα ερώτημα; Η απάντηση είναι απλή… Ο Παναθηναϊκός είχε σε αυτό το ματς ότι δεν διέθεσε υπόλοιπα… Αυταπάρνηση, αυτοσυγκέντρωση, ψυχή, αγωνιστικό πλάνο και μια πλήρη, κανονική ενδεκάδα. Τέτοια στοιχεία που έκαναν στο σύνολο να μην φαίνεται καν η απώλεια του Κάτσε μετά την αποβολή του.

Μάτια δεν έβγαλαν οι «πράσινοι» αλλά υπηρέτησαν το πλάνο 100% κάτι που επουδενί δεν συνέβη στον πρόσφατο αγώνα με την ΑΕΛ, όταν για πρώτη φορά ο κόουτς έκανε λόγο για άναρχο ποδόσφαιρο.

Ουσιαστικός Μακέντα, δεν σκόραρε όπως στο Κύπελλο αλλά πλήγωσε τον Παναιτωλικό έμμεσα με την ασίστ στον Μπουζούκη. Βοήθησε πολύ ο Καμπετσής, πολύ δουλειά και δημιουργικά ο Ινσούα, ψύχραιμος Κουρμπέλης φέρνει απόλυτη ηρεμία στη μεσαία γραμμή και δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση, εξού και η αποθέωση του Δώνη στο πρόσωπο του. Σοβαρή τριπλέτα στην άμυνα με Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί, Μαυρομάτη και άρτια συνεργασία Γιόχανσον, Κουλιμπαλί αμυντικά αλλά και στο επιθετικό τρανζίσιον. Συνολικά πάντως υπήρξαν εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις.

ΥΓ: Τα παράπονα του Δώνη για το πρόγραμμα, το γεγονός δηλαδή πως στις τελευταίες αγωνιστικές οι αντίπαλοι του «τριφυλλιού» έχουν μια ημέρα έξτρα ξεκούρασης, είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Μπορεί να ακούγεται δικαιολογία αλλά όταν μιλάμε για 5 ματς σε 18 ημέρες, μόνο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

ΥΓ1: Φρικαρισμένος ήταν ο Κάτσε με τη κόκκινη. Λογικό, ουδέποτε έπρεπε να αντικρίσει δεύτερη κίτρινη, εξαντλήθηκε η αυστηρότητα του Βρέσκα. Χάνει δυο σερί ματς ο Αλβανός μέσος, είχε δηλωθεί να εκτίσει ποινή με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΥΓ2: Το ξέσπασμα σε πάγκο και γήπεδο με τη λήξη του αγώνα και οι αγκαλιές των παικτών ήταν δείγμα πίεσης για το αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό ότι και ο έμπειρος Ινσούα πήρε τη μπάλα τη φίλησε και τη σήκωσε προς τον Ουρανό. Οι ατυχίες και τα αρνητικά αποτελέσματα είχαν επηρεάσει ιδιαίτερα την ομάδα. Καταλυτικό το γκρουπ θέραπι στο ξενοδοχείο παραμονές του αγώνα, όταν οι παίκτες είπαν την άποψη τους στον κόουτς για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα.

ΥΓ3: Πρώτη φορά βλέπω στο κατά τα άλλα φιλόξενο Αγρίνιο να πετούν φωτοβολίδες στην εξέδρα του Παναθηναϊκού. Πρώτη φορά τόσο μένος, άνευ λόγου σε ένα ήρεμο ματς.

ΥΓ4: Κανένα θέατρο από το Διούδη που ένιωσε ενοχλήσεις στο ισχίο. Ο παίκτης είχε πρόσφατα ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και χτες στο δεξιό ισχίο. Ο ίδιος έλεγε πως δεν χάνει το ματς με τον Λεβαδειακό με τίποτα.