Ο Ολυμπιακός κύριοι απέτυχε παταγωδώς στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα και τώρα είναι αναγκασμένος να είναι στην τσίτα, μέχρι το τέλος της regular season στην Euroleague. Το 55-76 δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, αφού οι ερυθρόλευκοι εγκλωβίστηκαν στην άμυνα των “μπλαουγκράνα”. Ο Μπλατ ανέλαβε την ευθύνη για την εμφάνιση και παραδέχτηκε πως έκανε λάθος στην προετοιμασία του ματς και στην διαχείρισή του.

Ο έμπειρος κόουτς επέμεινε σε βαθμό εμμονής πάνω στον Γκος χθες το βράδυ και πραγματικά απορούμε γιατί. Ναι ο Αμερικανός γκαρντ είναι ταλαντούχος, έχει σουτ, δεν είναι κακός αμυντικός, όμως ακόμα στερείται εμπειρίας. Ο Πέσιτς τον είχε διαβάσει σε άριστο βαθμό, όμως ο Μπλατ έζησε ξανά και πέθανε με τον 24χρονο playmaker. Θα το ξαναγράψουμε κι ας φανούμε εμμονικοί κι εμπαθείς. Ο Μάντζαρης ρε παιδιά θα μου εξηγήσει κανείς, γιατί είναι ο τελευταίος στο ροτέισον του Ολυμπιακού; Το κατανοώ πως φέτος διανύει μία κακή πορεία, αλλά δεν είναι και παίκτης της σειράς. Δηλαδή δεν θα μπορούσε να παίξει λίγο παραπάνω και να παίξει με πλάτη τους Πάνγκος και Ερτέλ και να πάρει κανένα φάουλ; Ο Καναδός θύμισε τον παίκτη, που θαυμάσαμε με την Ζάλγκιρις την περσινή χρονιά, είχε 8 τελικές πάσες και 0 λάθη. Ξέρετε κάτι όμως; Δεν κουράστηκε από την άμυνα των γηπεδούχων, ούτε έφαγε “ξύλο”.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά το πόσο σημαντικός είναι ο Κώστας Παπανικολάου για τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας φόργουρντ θα βοηθούσε στα ριμπάουντ, στην άμυνα, στο σκοράρισμα και κυρίως θα ξεσήκωνε με την ενέργεια του συμπαίκτες και κόσμο. Ο Τίμα δυστυχώς αν δεν βάζει τα σουτ είναι “βαρύδι” στην πλάτη της ομάδας του, ενώ ο Λεντέι απέναντι σε ψηλούς με κιλά, αδυνατεί να είναι ανταγωνιστικός, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ο άνθρωπος είναι “τεσσάρι” όχι “πεντάρι”.

Επιπλέον είναι ανεπίτρεπτο για μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να μην είναι έτοιμη για το pick and pop του Κρις Σίνγκλετον. Ο Αμερικανός φόργουρντ ευστόχησε σε τρία ίδια τρίποντα, μετά από σκριν κι ήταν αυτός που πλήγωσε την ελληνική ομάδα στην τρίτη περίοδο.

Δεν έχει νόημα να μακρυγορούμε και να τονίζουμε τ’ αρνητικά σημεία του Ολυμπιακού. Ναι έγιναν λάθη, ο Μπλατ οφείλει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από το υπάρχων ρόστερ κι επιτέλους να πάρει παίκτη στα γκαρντ. Με τρεις κοντούς στην Euroleague δεν μπορείς να πας μακριά.

ΥΓ. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο Σάσα Βεζένκοφ μπήκε στην τέταρτη περίοδο, όπου είχαν κριθεί τα πάντα. Προφανώς τον ξέχασε ο Μπλατ στον πάγκο…

ΥΓ2. Ο Κρις Σίνγκλετον ναι είναι γυρολόγος και πολλές φορές προκλητικά αδιάφορος. Έχει περίσσια ποιότητα όμως και κυρίως είναι ο μόνος παίκτης, που μπορεί να παίξει άμυνα τον Πρίντεζη, χωρίς βοήθειες.

ΥΓ3. Πανέξυπνο το τρικ του Πέσιτς να βάλει τον Βίκτορ Κλαβέρ πάνω στον Βασίλη Σπανούλη. Ο Λαρισαίος άσος έκανε το ένα λάθος μετά το αλλο και ουσιαστικά βγήκε εκτός αγώνα από το τρίτο δεκάλεπτο κι έπειτα.