Λίγο πριν το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, στο σημερινό πρόγραμμα ο Άρης υποδέχτηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν με 1-0 τη νίκη.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πάρει έστω έναν βαθμό, όμως ο Άρης κέρδισε, πήρε το “τρίποντο” και με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη φτάνει τους 29 βαθμούς και προσπερνάει τον Παναθηναϊκό, αφήνοντάς τον στην έκτη θέση.

Χωρίς φάση τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον ΠΑΣ να αμύνεται. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μεν να απειλήσουν όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ οργανωμένοι στην άμυνα. Η συνέχεια ήταν κάπως παρόμοια μέχρι τα μισά του χρόνου με τους Ηπειρώτες μετά το 20′ να πιέζουν περισσότερο.

Κάπου εκεί μάλιστα κι ενώ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ο ρέφερι δεν είχε την ίδια άποψη καθώς σε εκτέλεση πέναλτι η μπάλα φάνηκε να βρίσκει το χέρι του αντιπάλου. Ο ΠΑΣ μέχρι το ημίχρονο συνέχισε να έχει το “πάνω χέρι” όμως τέρμα δεν σημειώθηκε.

Η εικόνα μετά την ανάπαυλα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον Άρη να μπαίνει εξ’ αρχής δυναμικά και επιθετικά στο ματς. Μέχρι το 60′ περίπου, οι γηπεδούχοι είχαν σημειώσει 5 τελικές, με τον Βελλίδη όμως να αποδεικνύεται σωτήρας σήμερα. Ο ρυθμός για τη συνέχεια έπεσε σχετικά με το προηγούμενο διάστημα και φάσεις δεν υπήρξαν. Όλα αυτά όμως μέχρι το 77′ όταν ο Γκαρσία έστειλε στα.. ουράνια τον Άρη. Ο Μαρτίνες σούταρε δυνατά, ο Βελλίδης έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε, αλλά στο ριμπάουντ ο Αργεντινός σκόραρε. Έτσι και χωρίς να αλλάζει τίποτα για το τέλος, ο Άρης πήρε το ματς.