Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Τελ Αβίβ και πλέον ξεχάστε όλοι σας, τα πλεονέκτημα έδρας και την τέταρτη θέση κι επικεντρωθείτε στην πρόκριση στους “οχτώ” της Euroleague. Δεν το γράφουμε εμείς αυτό, αλλά το είπε ο Ντέηβιντ Μπλατ στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι.

“Τα έχω καταφέρει και χωρίς πλεονέκτημα έδρας”, νομίζουμε αντικατοπτρίζει πλήρως την φιλοσοφία του έμπειρου κόουτς. Παιιδιά ξεχάστε την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας κι επικεντρωθείτε στην παρουσία του Ολυμπιακού στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό πρέπει να σκέφτεστε όλοι σας…

Τώρα για το ματς τι να πούμε. Τα έσπασε στην κυριολεξία ο Ολυμπιακός από το τρίποντο. Με 5/26 έξω από την άρκτο των 6,75 εκτός έδρας, καμία ομάδα δεν μπορεί να εγείρει αξιώσεις διπλού. Κι όμως οι Πειραιώτες έφτασαν μία ανάσα από την 13η νίκη τους στη φετινή Euroleague, χάρη σ’έναν θρύλο της διοργάνωσης τον Βασίλη Σπανούλη. Ναι ο Λαρισαίος γκαρντ ήταν κάκιστος στο παιχνίδι, όμως στα τελευταία λεπτά, λες και αλλάζει τσιπάκι, αρχίζει και τα μπουμπουνάει από παντού. Δυστυχώς γι’αυτόν και τον Ολυμπιακό ο Σφαιρόπουλος το είχε ζήσει αυτό το έργο πολλές φορές στο παρελθόν και είχε την ψυχραιμία να πάρει τάιμ-άουτ και να ηρεμήσει τους παίκτες του. Ο Γουίλμπεκιν έχει την ποιότητα, το ταλέντο και την προσωπικότητα για να βάλει μεγάλα σουτ και το απέδειξε.

Για να είμαστε ειλικρινείς. ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να κερδίσει. Βρήκε μπροστά του ένα σύνολο φοβισμένο και πολύ αγχωμένο κι αντί να το χτυπήσει από νωρίς, έκανε του κεφαλιού του στην επίθεση. Μόνο ο Γκος είχε σωστές επιλογές κι εκείνος κράτησε την ομάδα του εντός του ματς. Ο Τίμα εκτός ξανά, ο Στρέλνιεκς μας έχει συνηθίσει στα ups and downs, ενώ ο Μάντζαρης δεν έχει καταλάβει ακόμα το ρόλο του.

Επίσης δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ξανά γιατί ο Τουπάν, μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Γάλλος δεν μπορεί πάντα να μπαίνει κρύος και ν’αλλάζει τις ισορροπίες σε όλα τα παιχνίδια. Έπρεπε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο, αφού οι Λετονοί Στρέλνιεκς και Τίμα, δεν βλέπονταν.

Κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό. Ο Μιλουτίνοφ φαίνεται πως έχει σκάσει. Παίζει στα κόκκινα από τον Οκτώβριο, δεν ξεκουράζεται ούτε στα εύκολα ματς της Basket League και το προπονητικό επιτελείο επιβάλλεται να τον φρεσκάρει. Θα μου πείτε πως την ερχόμενη βδομάδα θ’αγωνιστεί εκ νέου 30 λεπτά και βάλε, αφού το αιώνιο ντέρμπι του Κυπελλου το επιβάλλει. Δεν έχει ικανό αντικαταστάτη ο Μπλατ και του ρουφάει όλη του την ενέργεια.

ΥΓ. Η αγάπη και η εκτίμηση των παικτων του Ολυμπιακού προς τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τούμπαλιν, δεν κρύβεται. Πολύ όμορφη η συγκεκριμένη φωτογραφία. Δεν ξεχνιούνται τέσσερα χρόνια με επιτυχίες, με στενοχώριες και με δύο πρωταθλήματα Ελλάδος.

ΥΓ2. Υπομονή να γίνει καλά ο Παπανικολάου. Αυτός ο παίκτης, ζωντανεύει τον Ολυμπιακό σ’άμυνα κι επίθεση.

ΥΓ3. Κανείς δεν προκρίθηκε στο Final Four, έχοντας πλεονέκτημα έδρας. Οι ερυθρόλευκοι το ένιωσαν στο πετσί τους αυτό την περσινή χρονιά.