Ο Ρικ Πιτίνο για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκη του καριέρα ως προπονητής, απογοητεύτηκε από τους παίκτες του. Βλέπετε η άνευ όρων παράδοσή τους στην Φενερμπαχτσέ τον ξενέρωσε για τα καλά, με τον ίδιο να έχει αποδεχτεί πλέον τη μοίρα του.

Το 85-66 κολακεύει πολύ τους πράσινους, οι οποίοι χθες έμοιαζαν με ομάδα της Basket League. Ανταγωνιστική στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως όταν έχασε το μυαλό της, τότε την πήρε η κάτω βόλτα. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς γνωρίζει απ’έξω κι ανακατωτά την πρώην ομάδα του και η εντολή του σαφής. Δείρτε τον Καλάθη κι όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Όπερ κι εγένετο. Ο Έλληνας γκαρντ όσο ήταν ψύχραιμος, διάβασε άρισα την άμυνα των Τούρκων. Στη συνέχεια όμως ήπιε θάλασσα και μαζί του κατέρρευσε όλος ο Παναθηναϊκός.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα ν’αναλύσουμε τα αίτια της ήττας. Η άμυνα των πρασίνων ξεχαρβάλώθηκε σαν χάρτινος πύργος από το εκπληκτικό passing game των γηπεδούχων. Η σετ επίθεση της Φενερμπαχτσέ είναι για σεμινάριο και δεν θεωρείται άδικα το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει στην Ευρώπη κι αυτό οφείλουν να το καταλάβουν άπαντες. Το να έχεις φιλοδοξία να κερδίζεις μόνο τον Ολυμπιακό, σε ταβανιάζει, αφού δεν βλέπεις καθαρά τις αδυναμίες σου. Σε κάποια φάση το καταλάβαινες χθες, πως οι παίκτες και ο προπονητής σκέφτονταν τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον αιώνιο αντίπαλο κι αυτό αν θέλετε την προσωπική μου άποψη είναι κακή νοοοτροπία. Ο Παναθηναϊκός έγινε μεγάλος και τρανός στην Ευρώπη, γιατί σκεφτόταν πρωτίστως την καταξίωση εκτός συνόρων. Τώρα έχει το νου στις εγχώριες διοργανώσεις αποκλειστικά και βλέπετε τ’αποτελέσματα.

Κάτι τελευταίο για να κλείσουμε. Ο δρόμος προς την οχτάδα κλείνει όλο και περισσότερο. Αν θέλετε την προωπική μου άποψη, το θέαμα που προσφέρει ο Παναθηναϊκός είναι κάκιστο και δεν αξίζει να βρίσκεται φέτος στα playoffs της Euroleague. Υπάρχουν πιο ποιοτικές ομάδες από τον ίδιο, πιο καλά δουλεμένες και κυρίως ιο δουλεμένες.

ΥΓ. Ο Πέιν έπαιξε χθες λίγο, αφού δεν μπορούσε να παίξει άμυνα, είτε προσωπική, είτε ομαδική. Δεν έχει το πνευματικό υπόβαθρο για κάτι τέτοιο και μας το είχε δείξει από την περσινή σεζόν.

ΥΓ2. Καλό είναι κάποια στιγμή η διοίκηση να κάτσει κάτω ν’αναλύσει τα λάθη της και να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό, που πρώτα απ’όλα θα παίζει όμορφο μπάσκετ.

ΥΓ3. Ο Καλάθης έχει κουραστεί πάρα πολύ ψυχολογικά. Δεν είναι εύκολο να έχει στην πλάτη του έναν ολόκληρο οργανισμό. Κανείς άλλος στην Ευρώπη δεν έχει τέτοιο βάρος…