Την πεποίθηση πως η κυριαρχία της Mercedes θα τελειώσει σύντομα από τον Λεκλέρκ εξέφρασε ο Φερνάντο Αλόνσο. 

Ο Ισπανός πιλότος αποσύρθηκε το 2018 μετά το Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι έχοντας κατακτήσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα της Formula 1 το 2005 και το 2006 και 32 νίκες σε συνολικά 312 Γκραν Πρι. Ο 37χρονος δεν αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο, να επιστρέψει το 2020 στη Formula 1, καθώς τονίζει ότι η επόμενη χρονιά είναι ακόμη σχεδόν άδεια από υποχρεώσεις.

Βέβαια, κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον απίθανο, καθώς έχει καταφέρει να τσακωθεί με σχεδόν όλες τις ομάδες, από τις οποίες έχει περάσει. Εξαίρεση αποτελεί η McLaren, η οποία του ζήτησε μάλιστα να λάβει μέρος την επόμενη Δευτέρα στις χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη, για να βοηθήσει με την εμπειρία του τους δύο πιλότους της Σάινθ και Νόρις.

Ο Αλόνσο είναι γνωστό, ότι δεν μασάει τα λόγια του και το επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera: «Πιστεύω, ότι θα τελειώσει σύντομα η κυριαρχία της Mercedes. Και ο νέος σταρ θα είναι κατά τη γνώμη μου ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari. Είναι νέος, έξυπνος και πολύ ταλαντούχος, επίσης και ο χαρακτήρας του ταιριάζει για μία επιτυχημένη καριέρα».

Ακόμη, πρόβλεψε μάλιστα ότι έρχονται δύσκολοι καιροί για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος καλείται να νικήσει τόσο τον Χάμιλτον, όσο και τον φιλόδοξο Λεκλέρκ. Αλλιώς, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ανανεωθεί η συνεργασία του με τη Scuderia.