Στην λίστα των κλήσεων της Εθνικής Λετονίας για τα τελευταία «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου κλήθηκαν οι Γιάνις Τίμα και Γιάνις Στρέλνιεκς του Ολυμπιακού, αλλά και ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις του Ηφαίστου.

Την πρόκρισή της τις τελευταίες δύο αγωνιστικές διεκδικεί η Εθνική Λετονίας που έχει δύο καθοριστικά ματς με Ισπανία (22/3) και Μαυροβούνιο (25/3). Ο τεχνικός της ομάδας από την Βαλτική, Άρνις Βετσβάγκαρς, κάλεσε επτά παίκτες της Euroleague, με τα ονόματα των Γιάνις Τίμα και Γιάνις Στρέλνιεκς του Ολυμπιακού να ξεχωρίζουν. Μάλιστα, το παρών ενδέχεται να δώσει και ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις του Ηφαίστου.

Επιπλέον, έχουν κληθεί οι Ντάιρις Μπέρτανς (Αρμάνι), Άρτουρς Κούρουκς (Μπασκόνια), Ζάνις Πέινερς (Νταρουσάφακα), Ρόλαντς Σμιτς (Μπαρτσελόνα) και Αντρέις Πασέτσνικς (Γκραν Κανάρια).

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 21 Φεβρουαρίου την Αναντολού Εφές στην Κων/πολη, με τον Βετσβάγκαρς να έχει την έγκριση της Αρμάνι για την παρουσία του Μπέρτανς μετά τον αγώνα της κόντρα στην Μακάμπι στο Μιλάνο (21/2 επίσης).

Η 24μελής αποστολή: