Φτάσαμε λοιπόν στη σημερινή μέρα, όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με μοναδικό έπαθλο μια θέση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι μετρούν ανοιχτές πληγές από τις συνεχόμενες ήττες τους στην Euroleague κι αυτό που τους κρατάει ζωντανούς είναι το Κύπελλο. Ειδικότερα για τον Παναθηναϊκό πρόκειται για το ματς της χρονιάς, αφού φαίνεται πως τα playoffs στην Ευρώπη είαι άπιαστα, άρα τι του μένει; Οι εγχώριοι τίτλοι για να σώσει τη σεζόν.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει ξεμείνει από δυάρια και μόνο ο Κιθ Λάνγκφορντ ίσως αγωνιστεί σήμερα αφού έβγαλε μία ολόκληρη προπόνηση χθες το βράδυ. 

Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα, καθώς ο Κώστας Παπανικολάου θα παίξει κανονικά στο ματς, ενώ και ο Μπριάντε Γουέμπερ θα κάνει ντεμπούτο στη νέα του ομάδα, έχοντας το ρόλο να πιέσει τον Καλάθη στην άμυνα. 

Εμείς από την πλευρά μας αναμένουμε ένα ματς, χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα με την πρόκριση να παίζεται στο όριο. Αρχικά θα πάμε με το διπλό +7,5 υπέρ του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι δεν πιστεύουμε πως θα πέσουν αμαχητί στον αγώνα και θα παλέψουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για το διπλό.

Τώρα στον έτερο ημιτελικό της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια ευκαιρία να παίξει στον τελικό του θεσμού, ύστερα από πολλά χρόνια προσπαθειών κι απογοητεύσεων. Η Κύμη σίγουρα δεν αποτελεί υψηλό εμπόδιο, αφού πρωταρχικός της στόχος είναι η σωτηρία στην Basket League. Ο Φιλ Γκος αποθεραπεύτηκε και θ’αποτελέσει τον ηγέτη των ασπρόμαυρων στη μάχη για πρόκριση σρτον τελικό της 17ης Φεβρουαρίου.