Χάρη σε δύο κεφαλιές των Ερέρα και Πογκμπά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπέρασε το εμπόδιο της Τσέλσι με 0-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του FA Cup. Ακόμη μία κακή εμφάνιση για την ομάδα του Σάρι, με τον Ιταλό να βρίσκεται σε δυσμενή θέση πλέον.

Οι “μπλε” έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, όμως ο Ρομέρο είπε “όχι” στα σουτ των Νταβίντ Λουίζ και Πέδρο. Ο ρυθμός ήταν εντυπωσιακός με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και να δημιουργούνται ευκαιρίες μπροστά στα δύο τέρματα. Μία εξαιρετική έχασε ο Ερέρα, που σούταρε δυνατά, όμως ο Κέπα έδιωξε δύσκολα. Ο Ισπανός μέσος έστειλε την προειδοποιητική βολή και λίγα λεπτά αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Πογκμπά έκανε την τρομερή κάθετη και με κεφαλιά, στο δεύτερο δοκάρι, ο Ερερα έκανε το 0-1. Οι “κόκκινοι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα και το δεύτερο γκολ. Ο Ράσφορντ σέντραρε και ο Πογκμπά με καρφωτή κεφαλιά “εκτέλεσε” τον Κέπα για το 0-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Σάρι ήταν εμφανώς σε αμήχανη θέση, καθώς το προβάδισμα των αντιπάλων ήταν δύσκολο να ανατραπεί. Οι παίκτες του Σόλσκιερ επέλεξαν να δώσουν χώρο στους γηπεδούχους, που όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Ρομέρο. Οι Ιγκουαίν και Αζάρ δεν βρήκαν στόχο στις προσπάθειες τους, που δεν έφεραν σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο χρόνος στην κλεψύδρα τελείωνε και μαζί οι πιθανότητες της Τσέλσι να ανατρέψει το σκορ και να πάρει την πρόκριση. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι η πρόκριση κατέληξε στην Γιουνάιτεντ που βρήκε δύο γκολ από το πρώτο μέρος.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Πέδρο, Ιγκουαΐν, Αζάρ.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ρομέρο, Γιανγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά, Μάτα, Λουκακού, Ράσφορντ.