Η Μπαρτσελόνα μπορεί να δημιούργησε περισσότερες από 20 τελικές προς την αντίπαλη εστία, όμως ο Λόπες με εντυπωσιακή εμφάνιση κράτησε ανέπαφη την εστία του και το 0-0 δίνει ελπίδες στην Λυών για τον επαναληπτικό.

Οι Καταλανοί μπήκαν πολύ ευδιάθετοι στον αγωνιστικό χώρο και έδειχναν να κυριαρχούν στα πρώτα λεπτά, όμως η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους γηπεδούχους. Ο Τεριέ έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής, ο Τερ Στέγκεν ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα που χτύπησε και στο δοκάρι πριν την μπλοκάρει. Τα ηνία πέρασαν ξανά στα χέρια των φιλοξενούμενων, όμως οι προσπάθειες των Μέσι, Ράκιτιτς και Ντεμπελέ δεν βρήκαν στόχο. Η κατοχή ήταν υπέρ των “μπλαουγκράνα” χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά την αντίπαλη εστία, με την γαλλική άμυνα να έχει στήσει ένα “τοίχος”. Ο Σουάρες προσπάθησε με μία περίτεχνη ενέργεια να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως ο Λόπεζ ήταν σε ετοιμότητα. Ο Ντεμπελέ ανέλαβε αρκετές πρωτοβουλίες, όμως δύο προσπάθειές του δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου οι Τεριέ και Ντεμπελέ συνδυάστηκαν άψογα με τον δεύτερο να σουτάρει από καλή θέση, με την μπάλα να καταλήγει έξω. 

Η Λυών εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Μέμφις Ντεπάι απείλησε δύο φορές την εστία του Τερ Στέγκεν. Η Μπαρτσελόνα βρήκε ξανά τα πατήματά της και άρχισε να απειλεί ξανά τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αρχικά ο Μέσι σούταρε από δύσκολη θέση, όμως ο Λόπες τον σταμάτησε, ενώ στην επόμενη φάση ο Αργεντινός αστόχησε ενώ είχε αποφύγει τον Πορτογάλο. Ο Σουάρες αστόχησε σε μοναδική φάση, ο Άλμπα γύρισε στο πέναλτι, ο Λόπες ήταν εξουδετερωμένος και ο Ουρουγουανός έστειλε την μπάλα έξω. Ο Κουτίνιο προσπάθησε να “ενοχλήσει” και αυτός τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως το σουτ του ήταν εύκολη υπόθεση. Ο Λόπες ήταν εκ των κορυφαίων της Λυών και το έδειξε για ακόμη μία φορά λίγο πριν το τέλος, ο Μέσι έστρωσε για τον Μπουσκέτς που έπιασε το μονοκόματο σουτ, με τον Πορτογάλο να του λέει “όχι”. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΛΥΩΝ (Ζενεσιό): Λόπες, Ντουμπουά, Μαρσέλο, Ντεναϊέρ, Μεντί, Εντομπελέ (84′ Τσέικ), Αουάρ, Τραορέ (69′ Τουσάρτ), Τεριέ (76′ Κορνέτ), Ντεπάι, Ντεμπελέ. 
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Λενγκλέ, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο (81′ Βιντάλ), Ράκιτιτς, Ντεμπελέ (67′ Κουτίνιο), Μέσι, Σουάρες.