Υπέρ της απομάκρυνσης του Μανουέλ Ρόκα από τον Ηρακλή τάχθηκε ο συνεργάτης του Ηλία Θεοδωρίδη, Φάνης Τουτζιάρης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση στον Ηρακλή: «Όλα εξαρτώνται από την απόδοση στο αγωνιστικό κομμάτι. Όλα είναι εύκολα ή δύσκολα σε μια ομάδα ανάλογα με το αγωνιστικό. Χάρη σε αυτό έρχονται οι επιτυχίες που καλύπτουν όλα τα προβλήματα. Σήμερα η ομάδα δεν τσουλάει. Όλοι βλέπουν ότι η ομάδα δεν αποδίδει ποδόσφαιρο και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, που ο Ηρακλής έχει μια νίκη επί του Εργοτέλη και αυτή στο τέλος. Κάλλιστα, δηλαδή, θα μπορούσαμε να είχαμε και πάλι ισοπαλία. Ενώ η ομάδα προηγείται δεν γίνεται η κατάλληλη διαχείριση προκειμένου να κρατάει τις νίκες. Χάσαμε τουλάχιστον οκτώ πόντους έτσι, τους οποίους αν είχαμε θα είχαμε δικαίωμα στο όνειρο».

Για την επίμαχη κίνηση του Ηλία Θεοδωρίδη: «Ήταν λάθος η κίνηση του Ηλία, ο παρορμητισμός κάποιες φορές δεν κάνει καλό. Ο κόμπος, όμως, έφτασε στο χτένι. Όποιος ήταν στο γήπεδο, από το ημίχρονο και μετά όλοι φώναζαν ότι κάτι έπρεπε να συμβεί, χρειαζόμασταν τη νίκη οπωσδήποτε. Αγαπώντας την ομάδα και θέλοντας τη νίκη έκανε αυτό που έκανε».

Για τις σχέσεις Τομ Παπαδόπουλου – Ηλία Θεοδωρίδη: «Είναι θέμα του Τομ Παπαδόπουλου και του Ηλία Θεοδωρίδη. Μιλούν συνεχόμενα από την Κυριακή. Αυτό που κυκλοφορεί ότι οι σχέσεις μεταξύ τους είναι κακές, είναι ψέμα ολκής. Σέβονται, εκτιμούν ο ένας τον άλλον και συνεννοούνται απόλυτα. Υπάρχουν και κάποιες διαφορές, βέβαια, όμως, όπως έχει τονίσει ο Τομ του έχει παραχωρήσει εν λευκώ το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι θέμα καθαρά των δυο τους. Είμαστε τυχεροί που το καλοκαίρι δεν ανέλαβε κανείς και έτσι τώρα έχουμε δύο ισχυρούς άνδρες. Ο ένας ιδιοκτήτης και ο άλλος τα βρήκαν έτσι ώστε να βοηθάει και οικονομικά και με τις γνώσεις του ως ιδιοκτήτης παλιότερα μιας άλλης ποδοσφαιρικής εταιρείας. Αυτό που συνέβη είναι στα υπέρ του Ηρακλή. Σε κανέναν από τους δύο δεν αρέσει η αποτυχία και επειδή είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι είναι εύκολο και το κομμάτι της ομάδας».

Για το αν πρέπει να φύγει ο Ρόκα: «Η βάση στο ποδόσφαιρο είναι αυτοί που πληρώνουν. Όλοι οι υπόλοιποι, παίκτες και προπονητές είναι αναλώσιμοι. Η άποψή μου είναι ότι όπως έφυγαν παίκτες τον Δεκέμβριο, έτσι και τώρα πρέπει να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Δεν αντέχει ο κόσμος να βλέπει τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο να παίζει αμυντικά. Φυσικά και είναι λύση να φύγει ο Ρόκα. Όλοι έρχονται και παρέρχονται. Από τη στιγμή που έχουμε αποτυχίες ποιος θα φύγει; Ο προπονητής ή ο πρόεδρος; Οι παίκτες δεν μπορούν να φύγουν όλοι».

Για τις πολλές αλλαγές προπονητών ως τώρα στον Ηρακλή: «Ο Μπαξεβάνος έφυγε διότι δεν τον ήθελε ο Μυροφορίδης και ήθελε να φέρει τον Βοσνιάδη. Απέτυχε το πλάνο του, έφυγαν και οι δύο. Δοκιμάσαμε τον Ελευθερόπουλο, όμως, νομίζω ότι η φιλοσοφία του είναι κάκιστη για τον Ηρακλή».

Για το ότι πολλές αλλαγές προπονητών αποτυπώνουν λάθη επιλογών της διοίκησης: «Όλοι ξέρουν τι έγινε από το καλοκαίρι. Επομένως τα λάθη ήταν αναμενόμενα. Εγώ κοιτάω το καλό του Ηρακλή. Δεν είναι προσωπική μου άποψη. Όλοι οι φίλαθλοι αγανάκτησαν την Κυριακή. Και δεν ήταν απλά μια Κυριακή. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη Κυριακή. Τι πρέπει να γίνει; Να συνεχίσει να φέρνει ισοπαλίες ο Ηρακλής και να πάμε για να σωθούμε; Δεν ήρθε ο Ρόκα με την προοπτική να χτίσει ομάδα για του χρόνου. Η συζήτηση όταν ήρθε έγινε με δεδομένο ότι ο Ηρακλής χτυπάει την 1η ή τη 2η θέση. Η απαίτηση της διοίκησης ήταν η 2η θέση για να διεκδικήσει την άνοδο. Δε νοείται ο Ηρακής να παίζει στη Β’ Εθνική. Και οι μεταγραφές ήταν προς αυτόν τον στόχο όχι να κάνουμε ομάδα για του χρόνου».

πηγή: Αθλητικό Metropolis 95,5