Ο σέντερ του Κολοσσού, Δημήτρης Μαυροειδής, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην Basket League για τον πρώτο γύρο.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν ο MVP των πρώτων 13 αγωνιστικών του Πρωταθλήματος, αφού είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ranking από όλους τους παίκτες της κατηγορίας. 

Ο σέντερ του Κολοσσού κέρδισε τον τίτλο έχοντας 267 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του Πρωταθλήματος έναντι 238 του Ντέβιον Μπέρι του Πανιωνίου, 233 του Κρις Χόρτον της Κύμης, 232 του Στιβ Μπαρτ του Ρεθύμνου και 227 του Σον Έβανς του Ήφαιστου. 

inner

Στα 13 παιχνίδια του πρώτου γύρου της Betshop Basket League, ο Μαυροειδής είχε ακόμη τέσσερα double-double κόντρα σε Κύμη, Ολυμπιακό, Περιστέρι και ΠΑΟΚ ενώ είχε διψήφιο αριθμό ranking στα 12 από αυτά, με κορυφαία επίδοση του εκείνη των 41 βαθμών του παιχνιδιού στο Περιστέρι. Αυτή είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη του φετινού Πρωταθλήματος, μετά τους 42 που είχε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και στα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Χολαργό. 

Συνολικά στην καριέρα του στην Basket League, ο Μαυροειδής είναι πια μέσα στην πρώτη 50άδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές, 59ος σκόρερ, 30ός σε εύστοχα δίποντα, 11ος στα επιθετικά ριμπάουντ, 21ος στα συνολικά ριμπάουντ και 19ος στα κοψίματα. 

Αναλυτικά οι αριθμοί της διαδρομής του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα… 
inner