Ο Ολυμπιακός νοσεί. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν τις προβληματικές εμφανίσεις και γνωρίζοντας την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους στην Euroleague ααυτή τη φορά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 81-97 και πλέον η συμμετοχή τους στα playoff κινδυνεύει άμεσα. Οι Ρώσοι ήταν εκπληκτικοί και με τους Ντε Κολό (15π.), Χάινς (16π.), Ροντρίγκεθ (16π.) και Χίγκινς (15π.) να κάνουν τη διαφορά, έδειξαν τα δόντια τους.

H ΤΣΣΚΑ ευτυχήσε να έχει τον Σέρι Ροντρίγκεθ πολύ ζεστό στην πρώτη περίοδο. Ο Ισπανός είχε εήδη πετύχει δέκα πόντους σε έξι λεπτά κι ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το 13-17. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο προβήμα στην άμυνα και κυρίως ο Σπανούλης, που δεν μπορούσε ν’ακολουθήσει τους αντίπαλους γκαρντ. Το ματς ήταν εξαιρετικό πάντως και το 23-21 με καλάθι του Πρίντεζη μας προϊδέαζε για το θρίλερ, που θα βλέπαμε.

Ο Ολυμπιακός αμυντικά είχε τεράστιο πρόβλημα, αφού τα δύο του Μιλουτίνοφ τον πλήγωσαν ιδιαίτερα. Σίγουρα ο Λεντέι ήταν πολύ παραγωγικός στην επίθεση, όμως στα μετόπισθεν έχανε όλες τις αλλαγές. Οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο στο πρώτο ημίχρονο, όμως αυτό ήταν κάτι που ξεκάθαρα ήταν υπέρ των Ρώσων. Μπορεί ο Σπανούλης ναι ήταν καυτός, αλλά σε παιχνίδι όπου το ένστικτο κυριαρχεί της σκέψης η ΤΣΣΚΑ είχε το προβάδισμα. Λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο το θετικό του παιχνιδιού ήταν το τρίποντο του Μάντζαρη, που ξεσήκωσε όλο το ΣΕΦ, όμως ο Χίγκινς απάντησε με τον ίδιο τρόπο κι έτσι το 50-51, άφηνε ανοιχτά τα πάντα.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά την τρίτη περίοδο, όμως η αναγκαστική παρουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη (είχαν φάουλ οι Σπανούλης και Γουεμπέρ) στην πεντάδα τον έλκανε πιο ορθολογικό στις επιλογές του. Βάλτε στην εξίσωση την αυταπάρνηση του Λεντέι και το ξύπνημα του Πρίντεζη κι έχετε το 60-58 υπέρ των Πειραιωτών. Δυστυχώς αυτό δεν κράτησε πολύ, καθώς οι Χίγκινς και Ροντρίγκεθ συνέχισαν να πυροβολούν έξω από τη γραμμή των 6,75, ενώ ο Κάιλ Χάινς κάλυπτε τα πάντα στη ρακέτα. Το 64-72 μπορούσε ν’ανατραπεί εύκολα, όμως ξαναγράφουμε πως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν δείρει την “αρκούδα”.

Αυτό συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, όπουο ο Κάιλ Χάινς βαρέθηκε να καρφώνει. Ο Ολυμπιακός είχε τεράστιο πρόβλημα στο πικ εν ρολ της ΤΣΣΚΑ κι αυτό έκανε τη διαφορά στο τέλος. Το ματς είχε κριθεί από το 35, αφού η ρκούδα είχε εξασφαλίσει διαφορά 19 πόντων και το μόνο που περιμέναμε ήταν το τελικό σκορ. Το 81-97 ήταν απόλυτα δίκαιο και πλέον η υπόθεση-πρόκριση στην postseason της Euroleague τίθεται εν αμφιβόλω.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 50-51, 64-72, 81-97