Ο Ισπανός δήλωσε, ότι βρίσκεται οδηγικά στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ενώ η Formula 1 παραμένει στο μυαλό του, εφόσον βρει μία ανταγωνιστική ομάδα.

Ο Φερνάντο Αλόνσο παραδέχθηκε κατά την επίσκεψή του στη Βαρκελώνη με αφορμή τα τελευταία δοκιμαστικά της Formula 1 ενόψει της εφετινής σεζόν, ότι ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο άθλημα. Ο Ισπανός δήλωσε, ότι «αν μου δοθεί η ευκαιρία στη Formula 1, να μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός, ίσως μάλιστα και να νικάω, τότε δεν θα μπορούσα να κάθομαι χαλαρός στο σπίτι. Πρέπει να μείνω σε φόρμα. Και ο καλύτερος τρόπος, να μείνεις σε φόρμα, είναι να παραμένεις εμπλεκόμενος».

Με βάση αυτή τη λογική, θα δοκιμάσει εντός του έτους ο 37χρονος οδηγός τουλάχιστον μία φορά το εφετινό μονοθέσιο της McLaren, πιθανότατα στο πλαίσιο των τεστ ελαστικών της Pirelli. Επίσης θα παρακολουθήσει αρκετά Γκραν Πρι και θα συμβάλλει με την εμπειρία του στο τιμόνι του προσομειωτή της McLaren στο Γουόκινγκ της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτό θα βοηθήσει τη βρετανική ομάδα, αλλά και τον ίδιο τον Αλόνσο, ώστε να μη χάσει την επαφή με τα νέα αυτοκίνητα της Formula 1.

O Iσπανός δεν γνωρίζει ακόμη, ποια ομάδα θα μπορούσε να του προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, υπογράμμισε όμως, ότι δεν έχει τελειώσει ακόμη με την αγωνιστική οδήγηση. «Σίγουρα δεν θα οδηγώ πλέον, όταν έχω γίνει 60 χρονών. Ειδικά όμως τώρα, στα 37 μου, νιώθω δυνατότερος από ποτέ. Σωματικά και ψυχικά», ανέφερε ο Αλόνσο και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Εχω επίσης την εμπειρία από διαφορετικά πρωταθλήματα και διαφορετικά στυλ οδήγησης. Νιώθω πολύ καλά. Είμαι σε κάθε αυτοκίνητο, στο οποίο μπαίνω, γρήγορος. Αυτό θα παραμείνει έτσι για μερικά χρόνια ακόμη. Και έτσι θα επιλέξω, ποιοι αγώνες θα μπορούσαν να έχουν για την καριέρα μου μεγάλη σημασία και ποιοι όχι. Ετσι θα κάνω τις επιλογές μου».

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν θα καταφέρει να παρακολουθήσει πάντως την εφετινή πρεμιέρα στις 17 Μαρτίου με το Γκραν Πρι Αυσταλίας. Όπως εξήγησε, «θα οδηγήσω την Παρασκευή πριν το Γκραν Πρι στο Σέμπρινγκ και θα πετάξω το Σάββατο τη νύχτα πίσω στην Ευρώπη, ακριβώς την ώρα, που γίνεται ο αγώνας στην Αυστραλία. Δεν θα καταφέρω να τον παρακολουθήσω ζωντανά στην τηλεόραση. Ίσως όμως τον δω σε επανάληψη».

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Αλόνσο απέρριψε όλες τις προτάσεις που του έγιναν, για να λάβει μέρος εφέτος σε διάφορα πρωταθλήματα των μηχανοκίνητων σπορ, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμος για μία επιστροφή στη Formula 1. Ο ίδιος αποκάλυψε, ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Μου έγιναν πολλές προτάσεις, για να οδηγήσω μεταξύ άλλων σε φημισμένους αγώνες, όμως αυτή τη στιγμή απορρίπτω τα πάντα. Δεν είναι το σωστό χρονικό σημείο».

Ωστόσο, ο Ισπανός θα παραμείνει «ζεστός» συμμετέχοντας επιλεκτικά σε ορισμένους αγώνες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Πριν λίγες ημέρες νίκησε στις 24 Ωρες της Ντεϊτόνα, εμπλέκεται στο πρόγραμμα δοκιμών της Toyota για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων μεγάλης διάρκειας WEC, σε δύο εβδομάδες θα τρέξει στο Σέμπρινγκ, τον Μάιο στην Ινδιανάπολη με IndyCar και τον Ιούνιο στις 24 Ωρες του Λε Μαν. Αντίθετα, έχει αφήσει σχεδόν εντελώς ανοιχτό από υποχρεώσεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπου εκτιμά, ότι ίσως έχει φτάσει η ώρα της μεγάλης επιστροφής του στη Formula 1.