Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του κι απέναντι στην Νταρουσάφακα και πλέον ετοιμάζεται για μία πεντάδα αγώνων-φωτιά. Ο πρωταθλητής Ελλάδος είναι φανερό πως έχει αρχίσει να “ρολάρει” και αποδεικνύει στην πράξη πως ναι μεν έχει αδυναμίες, όμως διαθέτει και πάμπολλα προτερήματα. Ποια είναι αυτά;

Πρώτο και καλύτερο έχει στις τάξεις του τον κορυφαίο δημιουργό της Ευρώπης, που δίνει ασίστ λες κι είναι σποράκια. Δεύτερο βλέπει την επένδυση του καλοκαιριού ονόματι Γιώργος Παπαγιάννης να πιάνει τόπο κι ας φτάσαμε μήνα Μάρτιο για να το διαπιστώσουμε. Τρίτο και σπουδαιότερο έχουμε την τύχη να βλέπουμε στην άκρη του πάγκου έναν προπονητή, που δεν έχει εμμονές, δουλεύει και κυρίως βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που δεδομένα έχει.

Το πράσινο ρόστερ είναι άσχημα δομημένο, δεν έχει σουτέρ, όμως ο Ρικ Πιτίνο έχει αποφασίσει να πάει μακριά τη βαλίτσα στην Ευρώπη, μέσω της ρακέτας. Ένας προπονητής είναι μάγκας όταν καμουφλάρει τις αδυναμίες της ομάδας του και φέρνει στην επιφάνεια τα πλεονεκτήματα.

Εδώ κι έναν μήνα ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα κι αποδεικνύει εμπράκτως ότι το λέει η καρδούλα του και θα δώσει τα πάντα, για να μπει στις οχτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Σίγουρα οι πιθανότητες είναι εναντίον του, όμως όσο αναπνέει, τόσο κουράγιο παίρνει.

Ναι δεν σκότωσε κανένα θηρίο στα Κανάρια Νησιά, ούτε στην Volkswagen Arena. Ναι τ’αποτελέσματα δεν τον ευνόησαν ούτε χθες, όμως το πιο σημαντικό είναι πως κρατάει την τύχη στα χέρια του. Αν καταφέρει και κερδίσει τουλάχιστον τέσσερις αγώνες στους εναπομείναντες πέντε, τότε θα βρίσκεται στον επόμενο γύρο της Euroleague. Δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό να παρακαλάει για να του έρθουν δεξιά τ’αποτελέσματα. Στην Euroleague είσαι αναγκασμένος να κάνεις μεγάλες νίκες, για να προχωρήσεις. Βλέποντας άλλωστε την εικόνα των Μπασκόνια και Μιλάνο, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε πως οι πράσινοι δεν έχουν τύχη…

ΥΓ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι με διαφορά η κορυφαία μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού, ύστερα από την επιστροφή του Νικ Καλάθη στον σύλλογο. Εμείς το φωνάζαμε πως θέλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Νομίζουμε πως πλέον είναι το νούμερο δύο στην ιεραρχία της ομάδας.

ΥΓ2. Ο Ντεσόν Τόμας έχει ακούσει πολλά, όμως εσχάτως παίζει πάντα στο 100%. Αμυντικά παραμένει προβληματικός, όμως αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σκόρερ των Κυπελλούχων Ελλάδος.

ΥΓ3. Η ομάδα αποπνέει υγεία το τελευταίο δίμηνο εντός κι εκτός παρκέ…