Σήμερα Καθαρά Δευτέρα και το έθιμο επιβάλλει τα γνωστά «Κούλουμα» με θαλασσινά και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα. Στον Πειραιά όλα αυτά έγιναν με την ευγενική προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Όπως αναφέρει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ:

Πάντα στο πλευρό των Πειραιωτών, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσαν και φέτος την Καθαρά Δευτέρα το σαρακοστιανό τραπέζι, στην παραλία της Φρεαττύδας, για τους πολίτες του Πειραιά. Πειραιώτες κάθε ηλικίας, διασκέδασαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και γεύτηκαν δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα. Η εκδήλωση έγινε πράξη χάρη στην στήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία είναι πάντα εκεί για την πόλη του Θρύλου, τον Πειραιά. Χαρακτηριστικά, ο κ. Δομένικος Μασούλας, Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τόνισε σε δήλωσή του: «Με μεγάλη χαρά ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστηρίζουν για άλλη μια χρονιά, την εορταστική εκδήλωση του Δήμου Πειραιά για τα κούλουμα στην ακτή Φρεατίδας. Με υλικοτεχνική υποστήριξη καθώς και τα νηστίσιμα εδέσματα της ημέρας για τους πολίτες του Πειραιά, της πόλης του Ολυμπιακού. Καλή Σαρακοστή σε όλους!».

Ο Πειραϊκός ουρανός, από νωρίς το πρωί, γέμισε από εκατοντάδες πολύχρωμους χαρταετούς. Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά που έπαιξε αποκριάτικες μελωδίες. Ακολούθησε χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», με κρητικούς χορούς και τραγούδια. Επιπλέον, μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά έπαιξαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων.

Παρών ήταν, όπως πάντα ο κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είμαστε χαρούμενοι. Μακάρι, παρά τα προβλήματα που όλοι λίγο-πολύ έχουμε, να βιώνουμε ημέρες με χαμόγελο, με διασκέδαση, με μουσική, με χορούς, σαν τη σημερινή. Άλλωστε, ο Πειραιάς την Καθαρά Δευτέρα έχει την τιμητική του, ανεξάρτητα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος».