Παρελθόν αποτελεί από τη Σάλκε ο Ντομένικο Τεντέσκο, ο οποίος με αφορμή τη συντριβή από τη Σίτι με 7-0 και τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ πληρώνει τα… σπασμένα της κάκιστης φετινής πορείας των «βασιλικών μπλε» στο πρωτάθλημα.

Λίγες μέρες μετά την «εφτάρα» του «Έτιχαντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Ντομένικο Τεντέσκο πλήρωσε το… μάρμαρο. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Σάλκε, ο 33χρονος Γερμανο-Ιταλός τεχνικός απομακρύνεται άμεσα και τη θέση του ως υπηρεσιακός τεχνικός αναλαμβάνει ο θρυλικός για τους «βασιλικούς μπλε» Χουμπ Στέφενς, ο οποίος πέρασε και από τα μέρη μας της σεζόν 2013-14 ως προπονητής του ΠΑΟΚ.

«Ευχαριστούμε τον Ντομένικο Τεντέσκο για την δουλειά του στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Εργάστηκε σκληρά και ταυτίστηκε πλήρως με τον σύλλογο και τις αξίες του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Σάλκε.

Με την απόλυση αυτή, ο Τεντέσκο δεν πληρώνει βεβαίως τόσο τον αποκλεισμό από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο επώδυνος κι αν ήταν, αλλά την πολύ κακή πορεία της ομάδας στη Bundesliga, βρισκόμενη στη 14η θέση μόλις 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.