Ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς για την ΑΕΚ, Έλντερ Λόπες μίλησε για την πορεία της αποθεραπείας του και για την ανυπομονησία να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πως περιμένει την ημέρα που θα επιστρέψει στην δράση: «Είναι αλήθεια πως πλέον έχει περάσει ο περισσότερος καιρός. Πλέον διανύω τις τελευταίες ημέρες αποκατάστασης για να είμαι έτοιμος και να βρεθώ μέσα στο γήπεδο έτσι ώστε να μπορέσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, αλλά και την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας».

Για το πότε θα μπορεί να αγωνιστεί ξανά: «Αυτό που μου έχει πει το ιατρικό επιτελείο είναι πως τις επόμενες ημέρες θα μπω σιγά σιγά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και στη συνέχεια θα πρέπει να επανέλθω στο 100% για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια».

Για τα προβλήματα που έχει αριστερά στην άμυνα η ΑΕΚ: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο το να βρίσκεται εκτός και να βλέπεις ότι λείπει ένας παίκτης αριστερά στην άμυνα. Επειδή είναι ο πρώτος μου τραυματισμός που με κράτησε τόσο μεγάλο διάστημα εκτός δράσης η διάθεσή μου και η θέλησή μου είναι τεράστια. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι ακόμα πιο δύσκολα που δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα».

Για τους ανθρώπους που τον στήριξαν όλο αυτό το διάστημα: «Ήταν πολύτιμη η βοήθεια τόσο από τα μέλη της ομάδας, αλλά και από την οικογένειά μου. Ειδικά τους πρώτους μήνες η βοήθεια της συζύγου και της κόρης μου, μου έδωσαν πάρα πολύ μεγάλη δύναμη για να μπορέσω να συνεχίσω. Με τον καιρό έβλεπα να αισθάνομαι ακόμα καλύτερα με αυτήν την πολύτιμη βοήθεια τόσο της οικογένειάς μου, όσο και των ανθρώπων της ΑΕΚ. Έχω καταφέρει να είμαι πάρα πολύ κοντά στο να βοηθήσω σύντομα την ομάδα».

Για την κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς και πως περιμένει τον πρώτο του αγώνα στο νέο γήπεδο: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό η ομάδα να αποκτά το δικό της γήπεδο. Το να παίζεις στο νέο γήπεδο, στη Νέα Φιλαδέλφεια σίγουρα θα μας δίνει έξτρα ώθηση και δύναμη. Αν μπορώ να μιλήσω για τους παίκτες αισθανόμαστε ανυπόμονοι για το πότε θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο. Απ’ όσο γνωρίζω οι εξελίξεις για την δημιουργία του γηπέδου είναι σε πολύ καλό δρόμο και είναι πολύ σημαντικό να είναι έτοιμο το συντομότερο για να δώσει ώθηση και σε εμάς τους παίκτες να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Για το αν η κατάκτηση Κυπέλλου θα είναι για τον ίδιο ένα ιδανικό φινάλε σε μια δύσκολη προσωπική σεζόν: «Είναι αλήθεια πως το σκέφτομαι αυτό. Να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα, αλλά αυτό που σκέφτομαι πρώτα είναι πως σε αυτήν την φάση του Κυπέλλου είναι οι τέσσερις καλύτερες ομάδες. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε πάρα πολύ στους πρώτους δύο αγώνες με τη Λαμία. Είναι ένας αντίπαλος που έχει δείξει ότι μπορεί να δυσκολέψει τον καθένα. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο. Αν τα καταφέρουμε και είμαστε στον τελικό αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Και εγώ προσωπικά επιθυμώ αν υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει το Κύπελλο».

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο: «Είναι ένας αγώνας σημαντικός. Γνωρίζουμε ότι ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα δύσκολη, μία ομάδα δυνατή που διεκδικεί την τρίτη θέση. Θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο με απόλυτη σοβαρότητα και η ομάδα θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική. Αν μπούμε έτσι θα μπορέσουμε έστω και δύσκολα να φύγουμε με τους βαθμούς της νίκης έτσι ώστε να μπορέσουμε να κατακτήσουμε αυτό που θέλουμε».