Με δύο γκολ στην παράταση, η Μπενφίκα νίκησε 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Ντα Λουζ» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του φετινού Europa League. 

Η Μπενφίκα νίκησε 3-0 στην παράταση (κ.α.1-0) την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Ντα Λουζ» στη ρεβάνς του 0-1 της κροατικής πρωτεύουσας την περασμένη εβδομάδα για τους «16» του Europa league και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία της, ύστερα από τους δύο χαμένους τελικούς το 2013 και το 2014. 

Οι Λουζιτανοί ισοφάρισαν με τον Ζόνας το σκορ της πρώτης αναμέτρησης και στο έξτρα ημίωρο τα καταπληκτικά γκολ των Φερέιρα και Γκριμάλντο τους χάρισαν την πρόκριση. 

Οι «αετοί» μπήκαν δυνατά στο ματς και ο Φραντσίσκο Φερέιρα στο 6’ έχασε την πρώτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σκορ της πρώτης αναμέτρησης. Ο Ζίβκοβιτς έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία στο 23’ για να ανοίξει το σκορ, όμως η συνεχής πίεση των Πορτογάλων στην κροατική εστία δεν έφερε αποτέλεσμα μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, πλην της καλής φάσης του Ράφα Σίλβα στο 45’. 

Η Μπενφίκα ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες μετά το 60’ για κάνει το 1-0 και να μπει στο «κόλπο» της πρόκρισης. Παράλληλα, κάποιες αντεπιθέσεις των Κροατών έβρισκαν σε ετοιμότητα τον Βλαχοδήμο, που απομάκρυνε τους κινδύνους που πήγαν να δημιουργηθούν στην εστία του. Και εκεί που ο ρυθμός έπεσε, ο Ζόνας στο 71’ δέχτηκε το στρώσιμο του Πίτσι και με δυνατό βολέ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Ο Βραζιλιάνος έχασε μία καταπληκτική ευκαιρία στο 72 ΄ για να κάνει το 2-0 και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το 90’, οπότε οδηγηθήκαμε στην παράταση. 

Οι «αετοί» ξεκίνησαν ιδανικά το έξτρα ημίωρο και στο 94’ ο Φραντσίσκο Φερέιρα με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή εκμεταλλεύτηκε μία φάση διαρκείας και έκανε το 2-0. Οι Λουζιτανοί πήραν το κέντρο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το 3-0, χωρίς να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία στην εστία του Λιβάκοβιτς. Η αποβολή του Στογιάνοβιτς στο 104’ για σκληρό φάουλ στον Ζοάο Φέλιξ και το ειρωνικό του χειροκρότημα προς το διαιτητή στη συνέχεια φαίνεται πως έδωσε τη «χαριστική βολή» στην Ντιναμό και αυτό το επιβεβαίωσε ο Γκριμάλντο στο 105’ με το απίθανο ψηλοκρεμαστό βολέ έξω από την περιοχή που «κάρφωσε» τον Λιβάκοβιτς και έκανε το 3-0. 

Στο 110’, ένα καλό φάουλ του Γκριμάλντο έστειλε την μπάλα λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λιβάκοβιτς. Το παιχνίδι κύλησε σε χαλαρούς ρυθμούς στη συνέχεια και στο 116’ χάθηκε μια καλή διπλή ευκαιρία με τους Πίτσι και Ράφα Σίλβα. Στο 118’, ο Πίτσι νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Λιβάκοβιτς και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.