Ο Ολυμπιακός γνώρισε μία ακόμη ήττα την έβδομη στα τελευταία εννέα παιχνίδια στην Euroleague και πλέον κινδυνεύει άμεσα μ’αποκλεισμό από τη συνέχεια του θεσμού. Βέβαια το πρόγραμμα του είναι αρκετά εύκολο, μέχρι το τέλος της regular season, όμως η εικόνα του για να λέμε την αλήθεια, προκαλεί θλίψη.

Η επίθεση των Πειραιωτών ήταν ξανά για κλάματα, καθώς με 57 πόντους σ’εκτός έδρας ματς, δεν μπορεί καμία ομάδα να εγείρει αξιώσεις διπλού. Ελαφρυντικά καλώς ή κακώς υπάρχουν, αφού ο τραυματισμός του Σπανούλη άφησε “γυμνό” το μπακόρτ των ερυθρολεύκων. Μόνο ο Γκος μπόρεσε να είναι παραγωγικός, αφού οι Γουέμπερ και Μάντζαρης ήταν θετικοί μόνο σε συγκεκριμένα πράγματα. Βέβαια για να τα λέμε όλα, φέτος έχουμε βρει δικαιολογίες σ’όλες τις ήττες του Ολυμπιακού κι αν στη θέση του Μπλατ, βρισκόταν ο Σφαιρόπουλος, τότε θα είχε πάει ήδη σπίτι του.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού μοιάζει να μην μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο αμυντικό και το επιθετικό μπάσκετ. Αν βρισκόμασταν στια αρχές Οκτωβρίου θα το κατανοούσαμε. Τώρα όμως είμαστε στον Μάρτιο και κανονικά η ομάδα όφειλε να παρουσιάζει ένα θέαμα αντάξιο του ρόστερ της.

Επίσης δεν μπορούμε να καταλάβουμε πάλι το ροτέισον. Ο Κώστας Παπανικολάου ξεζουμίστηκε στην Λομβαρδία (αγωνίστηκε 38 λεπτά) και ο Τουπάν μόλις πέντε. Αν ο Έλληνας φόργουορντ ήταν στη “Ζώνη του Λυκόφωτος”, θα το καταλαβαίναμε, όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο (2/7 σουτ εντός πεδιάς). Η χρησιμοποίηση του Βεζένκοφ στο τρία, ήταν λάθος επιλογή, αφού ο παίκτης είναι αργός για τη θέση και δεν διαθέτει και το κατάλληλο χειρισμό της μπάλας.

Γενικά για να μην το κουράζουμε πολύ το θέμα ο Ολυμπιακός είναι μπερδεμένος. Ο σύλλογος τα έχει βάλει μ’όλους και μ’όλα, όμως έχει ξεχάσει να παίζει μπάσκετ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα οι κακές εμφανίσεις, συνδυάζονται με τη φράση “εντάξει μωρέ δεν μας νοιάζει η Basket League”. Η Euroleague που είναι βασικός στόχος, βλέπετε εσείς καμία βελτίωση στην ομάδα; Δεν θέλω να τα παρουσιάζω όλα μαύρα, όμως ίσως έχουμε παραχαϊδέψει τη φετινή βερσιόν των “ερυθρολεύκων”. Όλοι, δημοσιογράφοι, φίλοι, παλαίμαχοι παίκτες. Ναι φέτος η ομάδα είναι νέα, ίσως διανύουμε μία μεταβατική σεζόν, όμως τα λάθη πρέπει να τα τονίζουμε. Η καλοπροαίρετη κριτική, πιστέψτε με σε ξυπνάει και σε κάνει να σκέφτεσαι έξω από το κουτί. Το να χαϊδεύεις παίκτες και προπονητή επί καθημερινής βάσης, τους κάνει “σοφτ”. Σας λέει τίποτα αυτή η λέξη;

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει ενδοσκόπηση και να βρει πως μπορεί να βελτιωθεί, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Euroleague. Τα προβλήματα είναι πολλά αυτή την εποχή, όμως ξαναλέω πως όσο ο σύλλογος ασχολείται μόνο με διαιτησίες και σε ποιο πρωτάθλημα θα παίξει του χρόνου, δεν πρόκειται να διορθωθούν. Καλά κάνει η διοίκηση και προασπίζει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, όμως ας ασχοληθούμε και λίγο με το μπάσκετ.