Η Φενερμπαχτσέ έκαμψε την σθεναρή αντίσταση της Μπαρτσελόνα με σκορ 88-82 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της Euroleague. Οι Τούρκοι ευτύχησαν να έχουν τον Κώστα Σλούκα σε καταπληκτική κατάσταση, αφού ο διεθνής γκαρντ πέτυχε 232πόντους (5/5τριπ., 10ασ.), όντας ο ΜVP της αναμέτρησης. Η Μπάρτσα μ’αυτή την ήττα ξεχνάει την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και το συναπάντημα με την Εφές στη φάση των “8” είναι πολύ πιθανό.

Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση με τον Νίκολο Μέλι να πιάνει δουλειά σε ριμπαόυντ και σκοράρισμα. Η Μπάρτσα βέβαια είχε βρει στα πρόσωπα των Μπλάζιτς και Τόμιτς, τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά. Ο Σλοβένος γκαρντ πέτυχε 12 πόντους στην πρώτη περίοδο και το 16-23, ήταν κυρίως δικό του έργο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Φενέρ έπαιξε πιο σκληρά στην άμυνα, πιο συγκεντρωμένα στην επίθεση κι αυτό έκανε τη διαφορά. Ο Μπόμπι Ντίξον με 14 πόντους ήταν ισοπεδωτικός κι έδωσε το έναυσμα για να ξυπνήσει το γήπεδο. Οι “μπλαουγκράνα” είχαν βραχυχκυκλώσει σε μεγάλο βαθμό και μόνο ο Ερτέλ είχε σωστές επιλογές. Το 37-38 του πρώτου ημιχρόνου ήταν δίκαιο και βλέπμε πως η Φενέρ έβγαλε εγωϊσμό στο παιχνίδι της.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μια μικρογραφία του πρώτου. Τη θέση του Μπλάζιτς πήρε ο Σίνγκλετον, που ξύπνησε, ενώ και ο Κλαβέρ έδειξε πόσο καθοριστικός είναι για την ομάδα του, κλειδώνοντας τον Μέλι. O Κώστας Σλούκας ήταν ο μόνος παίκτη από τους γηπεδούχους, που ήταν ψύχραιμος, όμως χρειαζόταν κι άλλες βοήθειες. Το επιμέρους 15-23, έδωσε ψυχολογία στους Ισπανούς, που έδειχναν ικανοί για το μεγάλο διπλό.

Οι δευτεραθλητές Ευρώπης έκαναν την τελική τους αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο, με τον Ντίξον να σημειώνει μερικά απίστευτα τρίποντα και να βάζει φωτιά στην Ulker Sports and Event Hall. Οι Ισπανοί είχαν πιει θάλασσα, ο Σλούκας ήταν αλάνθαστος από την περιφέρεια (4/4τριπ.) και το 69-72, μας κράταγε όλους σ’αγωνία. Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με τον Κούριτς να παίρνει μπρος στο τέλος, όμως οι Τούρκοι με όπλο τα ριμπάουντ, έμεναν κοντά στο σκορ (73-76). Ο “Σλούκι Λουκ” με νέο τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα και πλέον κάθε κατοχή, κάθε άμυνα μέτραγε διπλά. Μάλιστα ο Έλληνας γκαρντ με νεό καλάθι, έδωσε προβάδισμα στη Φενέρ με 79-77, ενώ με βολές του Μέλι το συν τέσσερα έδινε ισχυρό προβάδισμα νίκης στους Τούρκους. Τελικά το 88-82 έδωσε το ρπζ φύλοα γώνα στους Τούρκους, οι οποίοι παρέμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 37-38, 52-61, 88-82