H Mπασκόνια δεν λάθεψε απέναντι στην Μπούντουτσνοστ, την οποία κέρδισε με σκορ 82-62 κι εδραίωσε την παρουσία της στην οχτάδα της Euroleague. Φυσικά ακόμα δεν έχει καθαρίσει με την υπόθεση-πρόκριση, αφού το Μιλάνο και οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ερίζουν για τα playoff της διοργάνωσης. Το επόμενο παιχνίδι κόντρα στους “πράσινους” στο ΟΑΚΑ, θα καθορίσει εν πολλοίς το ποιος θα προκριθεί στην postseason.

Οι Ισπανοί χτύπησαν από την αρχή τους Μαυροβούνιους στη ρακέτα. Οι Πουαριέ και Βόιτμαν ήταν “ζεστοί” και δημιούργησαν ουκ ολίγα προβλήματα στους αντιπάλους τους. Οι φιλοξενούμενοι τα περίμεναν όλα από τον Κόουλ κι αυτό το πλήρωσαν στην αρχή του ματς.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πιο ανταγωνιστικό με την Μπούντουτσνοστ να σταματάει τον ρυθμό της Μπασκόνια. Ο Ερλ Κλαρκ έδειξε ψήγματα της κλάσης του κι έχοντας τη βοήθεια του Μπιτάτζε, έκλεισνα τη ψαλίδα της διαφοράς στο μείον 5 (39-34).

Εκεί που έγινε η διαφορά στο ματς ήταν στην τρίτη  περίοδο. Οι Βάσκοι βρήκαν πολλά τρίποντα από τους Γκαρίνο, Σιλντς και Τζόουνς και ξαφνικά το σκορ έγινε 64-47 και ο νικητής είχε ήδη κριθεί. Οι Ισπανοί είχαν επιβάλλει το τέμπο τους, οι φιλοξενούμενοι απλά τους κοίταζαν και το 64-49, δέκα λεπτά πριν τη λήξη, ήταν αδύνατο ν’ανατραπεί.

Τελικά το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Μπασκόνια δεν απειλήθηκε ποτέ, η Μπούντουτσνοστ είχε ήδη παραδοθεί, άρα η νίκη βαφτεί με ισπανικό χρώμα. Το τελικό 82-62 ήταν φυσιολογικό και πλέον όλοι περιμένουν τον τελικό στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό στη μάχη για την όγδοη θέση θέση της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα:23-15,  39-34, 64-49, 82-62