Ο πρόεδρος της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αρμάντ Ντούκα χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του Φιορίν Ντουρμισάι να ντυθεί στα «γαλανόλευκα», ενώ υποστήριξε πως η Εθνική Ελλάδας γίνεται σαν την Ελβετία σχηματίζοντας ομάδα από διαφορετικές εθνικότητες!

Η απόφαση του Φιορίν Ντουρμισάι να απαρνηθεί την εθνική Αλβανίας, επιλέγοντας την Ελλάδα έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην γειτονική χώρα.

Μετά τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Αλβανίας U21, Αλμπάν Μπούσι, ο οποίος εξέφρασε τις ενστάσεις του στο gazzetta.gr, σειρά πήρε ο πρόεδρος της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αρμάντ Ντούκα.

Ο «ισχυρός άνδρας» του αλβανικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Βρουσάι, ενώ τόνισε πως ο Ντουρμισάι αρνήθηκε κλήση του ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας, Κριστιάν Πανούτσι.

«Δεν είναι μόνο ο Ντουρμισάι, αλλα και ο Βρουσάι, ο οποίος κατάγεται από το Μπεράτ και αγωνίζεται στην Ολλανδία. Έχει επιλέξει επίσης να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Έχει αγωνιστεί εκεί στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας. Ο Ντουρμισάι αν και αγωνίζονταν στις εθνικές ομάδας της Αλβανίας, δέχθηκε κλήση από τον Πανούτσι (σ.σ.: ομοσπονδιακός τεχνικός της Αλβανίας), αλλά προτίμησε να μείνει στην Ελλάδα».

Ο Αρμάντ Ντούκα πήγε ένα βήμα παραπέρα εξηγώντας γιατί ο Ντουρμισάι πήρε λάθος απόφαση, ενώ αναφέρθηκε και στους Νίνη και Κονέ σχολιάζοντας πως δεν κατάφεραν να διακριθούν στην εθνική Ελλάδας. Επίσης παραλλήλισε την Ελλάδα με την Ελβετία σημειώνοντας πως οι Έλληνες σχηματίζουν ομάδα από διαφορετικές εθνικότητες!

«Η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον Ντουρμισάι, αλλά έχω καθήκον να του πω σαν να ήταν παιδί μου πως δεν έκανε την σωστή επιλογή αποφασίζοντας να παίξει για την Ελλάδα, όχι επειδή θα αγωνιστεί στην εκεί, αλλά επειδή δε θεωρώ πως πως θα έχει περισσότερες προοπτικές σε ατομικό, οικογενειακό και αθλητικό επίπεδο.

Πήρε λάθος απόφαση και πιστεύω πως όσο περνά ο χρόνος θα καταλάβει πως έκανε λάθος. Παίζει τώρα στην Ελλάδα, αλλά αύριο μπορεί να αγωνίζεται στην Ολλανδία. Τότε δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Γιατί να παίζει εκεί; Η καταγωγή του είναι από την Αλβανία, ανεξάρτητα εάν ζει στην Ευρώπη όπου αγωνίζεται, όπως όλοι οι άλλοι Αλβανοί ποδοσφαιριστές.

Είναι πολίτες αυτών των χωρών αλλά νιώθουν ωραία που εκπροσωπούν την Αλβανία. Επίσης θεωρώ πως θα έχει περισσότερες ευκαιρίες με την Ελλάδα. Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα θα είναι χαρούμενη με την ενεργοποίηση μη Ελλήνων παικτών. Αυτό έχει δείξει η εμπειρία.

Ο Νίνης ήταν σπουδαίος παίκτες και ταλέντο στην ηλικία του, αλλά ποτέ δεν έπαιξε. Ένας άλλος πολύ καλός, ο Γκιέργκι Κονέ (σ.σ.: εννοεί τον Παναγιώτη Κονέ) έπαιξε σε λίγα ματς. Θα μπορούσαν αυτοί οι ποδοσφαιριστές να έχουν μεγαλύτερες προοπτικές εδώ αλλά στο τέλος η απόφαση είναι δική του.

Ακόμη και η Ελλάδα γίνεται σαν την Ελβετία, σχηματίζοντας μια ομάδα από διαφορετικές εθνικότητες. Η επιλογή στο τέλος είναι δική τους».