Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε τα πάντα σε μία εβδομάδα, αφού μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη από την Γιουβέντους γνώρισε οδυνηρή ήττα στο «Σαν Μαμές» από την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-0.

Ψυχολογική και σωματική κατάρρευση για την Ατλέτικο Μαδρίτης που μέσα σε λίγες ημέρες χάνει τόσο την Ευρώπη και όσο και την Primera.

Οι «ροχιμπλάνκος» εμφανώς επηρεασμένοι από το στραπάτσο στο Τορίνο και τον αποκλεισμό από την Γιουβέντους, εμφανίστηκαν άδειοι στο «Σαν Μαμές» και με το 2-0 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο μένουν ουσιαστικά εκτός τίτλου και για φέτος, αφού η διαφορά από την κορυφή έμεινε στο -7 με την Μπαρτσελόνα να έχει κι ένα ματς λιγότερο.

Σε ένα σκληρό ματς με λίγες φάσεις, ένα λάθος του Χιμένες έκρινε τα πάντα. Ο Ουρουγουανός στόπερ πούλησε την μπάλα σε σημείο που δεν έπρεπε και η Μπιλμπάο άνοιξε το σκορ (73’) με τον Ινιάκι Γουίλιαμς να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Σιμεόνε βγήκαν πανικόβλητα μπροστά, όμως το πλήρωσαν και πάλι. Ο Κόντρο τελείωσε τις ελπίδες τίτλου (85’, 2-0) και πλέον ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα περάσει άλλη μία χρονιά στην Μαδρίτη δίχως τρόπαιο για την ομάδα του, που κατέρρευσε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.