Η ΕΟΚ απάντησε στον Γιώργο Βασιλειάδη και ανέφερε ότι τηρεί τους νόμους που υπάρχουν και δεν εκβιάζεται από τίποτα και κανέναν.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έριξε ευθύνες στην ΕΟΚ για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το χθεσινό ντέρμπι “αιωνίων” που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά και για το μέλλον του αθλήματος στην χώρα μας.

Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας ανέφεραν ότι παραμένουν ως οι μοναδικοί θεματοφύλακες του αθλήματος και ότι τηρούν τους νόμους και τους διεθνείς κανονισμούς της FIBA, στην οποία και υπόκειται. Ακόμη η ΕΟΚ πρόσθεσε ότι δεν εκβιάζεται από κανέναν και δεν μεταθέτει τις δικές της ευθύνες σε άλλους και πως το πρωτάθλημμα της Basket League διέπεται από τους κανονισμούς και τις πειθαρχικές διαδικασίες του ΕΣΑΚΕ, ενώ η διαιτησία υπόκειται στην ανεξάρτητη ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Τέλος για την δηλώσεις του Υφυπουργού αθλητισμού ανέφερε: «Στην παρούσα συγκυρία, απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση από όλους τους φορείς. Σίγουρα δεν βοηθά η δεξιοτεχνία των εντυπώσεων και η συντεταγμένη μετάθεση των ευθυνών όπως φαίνεται να  επιχειρείται μεταξύ άλλων και από την Πολιτεία…».