Αυτή τη στιγμή η ποινή που επιβλήθηκε από τη FIFA ισχύει κανονικά, ωστόσο, οριακά πριν από το καλοκαίρι η ομάδα θα ξέρει αν θα γίνει τελικά αποδεκτό το αίτημα ν’ ανασταλεί η ποινή, τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστεί και η έφεση που έχει ασκήσει το κλαμπ.

Η Τσέλσι, τιμωρήθηκε με απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο, πράγμα που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές ούτε το φετινό καλοκαίρι, ούτε τον Ιανουάριο του 2020.

Η ομάδα άσκησε έφεση, όμως, από τη FIFA αρνήθηκαν να δώσουν χρόνο μέχρι να εκδικαστεί, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις με ομάδες από την Ισπανία οι οποίες επίσης είχαν παραβιάσει κανονισμούς στο θέμα ενσωμάτωσης ανήλικων παικτών στα τμήματα υποδομής.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, στην Τσέλσι επιμένουν και περιμένουν ανάλογη αντιμετώπιση, με τη FIFA να ενημερώνει οριστικά μέχρι το καλοκαίρι για την τύχη της έφεσης.

Πλέον, όλα κρέμονται σε μια κλωστή αναφορικά με τη δυνατότητα που θα έχουν οι «μπλε» για προσθήκες στο ρόστερ τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού, θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να γίνει τελεσίδικη η απόφαση μετά και την έφεση και αυτό θα δώσει ένα παράθυρο στους Λονδρέζους ν’ ασχοληθούν με την αγορά κατά τους θερινούς μήνες.