Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάγερν στο ΣΕΦ (21:00) και ξέρει πως θα αντιμετωπίσει μία σκληρή ομάδα, που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έχει μπλέξει σε ότι αφορά την πρόκριση στα πλέι-οφ αλλά και το πλασάρισμα στις πρώτες 6-7 ομάδες της Regular Season, αφού μετρά αισίως έξι ήττες στα τελευταία εφτά παιχνίδια της. Ο Ολυμπιακός έχει πέσει στο 13-13 και το ματς με την Μπάγερν στο ΣΕΦ (21:00) θεωρείται «must win», αφού σε περίπτωση ήττας θα υπάρξουν προβλήματα για τους Πειραιώτες, παρά το ευνοικό πρόγραμμα των τελευταίων τριών αγωνιστικών.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κοιτά πέρα από το αποψινό ματς, που έχει χαρακτηριστεί ως… πρόωρος τελικός για την πρόκριση στα πλέι-οφ αλλά και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Regular Season. Για να συμβεί αυτό βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μπάγερν, η οποία αποτελεί μακράν την μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έχει διαψεύσει όλες τις προσδοκίες και παραμένει σταθερά μέσα στη μάχη για τα πλέι-οφ, έστω και αν έχει μείνει λίγο πίσω λόγω των τεσσάρων αρνητικών αποτελεσμάτων στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Μάλιστα, το γεγονός πως η Μπάγερν ηττήθηκε πρόσφατα από Ζαλγκίρις και Μακάμπι… στένεψε αρκετά τα περιθώρια για τους Βαυαρούς, οι οποίοι πάντως δεν είναι διατεθειμένοι να παρατήσουν τα όπλα.

Άλλωστε, ο χαρακτήρας των Γερμανών έχει… χτιστεί με αυτό τον τρόπο: Η Μπάγερν είναι μία ομάδα που θα παλέψει μέχρι τέλους και οι παίκτες του Ράντονιτς θα κυνηγήσουν κάθε μπαλιά, ειδικά τώρα που όλες οι φάσεις έχουν… ξεχωριστό βάρος.

Αυτό βέβαια είναι το ένα κομμάτι. Το γεγονός πως η Μπάγερν έχει ντυθεί με τον μανδύα του σκληρού καρυδιού, δεν σημαίνει πως οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν έχουν ποιότητα. O Ντέρικ Ουίλιαμς αποτελεί το μεγάλο όπλο των Βαυαρών και είναι σίγουρα ο παίκτης που κυριαρχεί στα report του Μπλατ και των συνεργατών του (13,9 πόντοι, 4,3 ριμπάουντ μ.ο). Από εκεί και πέρα, ο Ράντονιτς έχει την ευτυχία να διαθέτει παίκτες-εργαλεία, που μπορούν να κάνουν πολλές και διαφορετικές δουλειές στο γήπεδο. Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς πραγματοποιεί μία πολύ καλή σεζόν (10,2 πόντοι, 3,9 ριμπάουντ μ.ο), ο Στέφαν Γιόβιτς παραμένει ένας από τους πιο αξιόπιστους «καθαρόαιμους» πλέι-μέικερ της Euroleague (8,5 πόντοι, 4,1 ασίστ, 1,3 κλεψίματα μ.ο) και ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς (10,2 πόντοι μ.ο) προσφέρει αρκετά στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Επίσης, σημαντική είναι η συνεισφορά του Ντανίλο Μπαρτέλ (8,2 πόντοι, 3,9 ριμπάουντ μ.ο), ενώ η Μπάγερν περιμένει πολλά και από τον Ντέβιν Μπούκερ, που πρόσφατα επέστρεψε στη δράση μετά από τραυματισμό.

Συνολικά, η Μπάγερν είναι μία ομάδα που μπορεί να απειλήσει τόσο κοντά (52,5% στα δίποντα) όσο και μακριά από το καλάθι (37,7% στα τρίποντα), είναι δυνατή στο αμυντικό της κομμάτι και μπορεί να… βγάλει πρωταγωνιστές από το πουθενά, κάτι που την κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνη για οποιονδήποτε αντίπαλο.

Θυμηθείτε εδώ όλα όσα συνέβησαν στο ματς του πρώτου γύρου: