Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ, όμως ο Αντώνης Κόνιαρης φαίνεται ότι έχει αφήσει το στίγμα του στο BCL, καθώς είναι υποψήφιος για κορυφαίος νέος της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας γκαρντ προσέφερε σημαντικές βοήθειες στην πορεία του “Δικεφάλου του Βορρά” μέχρι την φάση των “16” και η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού μαζί με τους Ταμίρ Μπλατ (Χάποελ Ιερουσαλήμ), Λούκα Σάμανιτς (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), Σέχμους Χέιζερ (Μπάνβιτ), Γκίτις Μασιούλις (Νεπτούνας) και Εμανουέλ Κατέ (Μούρθια) θα διεκδικήσει το βραβείο του καλύτερου νέου της χρονιάς.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η διοργανώτρια αρχή:

«Στα 21, ο Κόνιαρης είναι περίπου… βετεράνος των βραβείων “Καλύτερου Νέου Παίκτη”. Από όταν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2017 με την Εθνική Νέων και μπήκε στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, ο Κόνιαρης θεωρείται ένα από τα πιο ταλαντούχα γκαρντ της γενιάς του στην Ευρώπη.

Ήταν στη λίστα των υποψήφιων στην κατηγορία και πέρυσι. Τα λεπτά συμμετοχής του έχουν μειωθεί, συγκριτικά με πέρυσι, αλλά η αποτελεσματικότητά του έχει ανέβει! Έχει 48.7% στο τρίποντο και 65.3% στα σουτ, κάτι που τον κάνει τον πιο αποτελεσματικό σουτέρ, μεταξύ των άλλων υποψηφίων.

Έχει δώσει 4.4 ασίστ σε 36 λεπτά κατά μέσο όρο, που είναι καλός δείκτης της ικανότητάς του ως πλέι μέικερ. Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε την υπομονή του και την ωριμότητά του στην πάσα, στο πικ εν ρολ. Μπορείτε να δείτε και το streetball ένστικτο, που τον κάνει επικίνδυνο. Με ύψος 1.92μ, είναι σταθερός ριμπάουντερ για γκαρντ και παλεύει για κάθε κατοχή».