Σ’ ένα κρίσιμο ματς για τις ελληνικές ομάδες σε ότι αφορά τα playoffs, η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχτηκε την Ζάλγκιρις, με την ομάδα από τη Λιθουανία να παίρνει τη νίκη με 85-83. Νίκη που βολεύει στη βαθμολογία ιδίως το “τριφύλλι”. 

Κορυφαίος για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αναδείχτηκε ο Σκότι Γουίλμπεκιν με 18 πόντους. Από το σύνολο του Σάρας, ο Λεό Βέστερμαν ξεχώρισε με 16 πόντους. 

Η Ζάλγκιρις μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, με τους Γκριγκόνις και Γουάιτ, όμως οι γηπεδούχοι διάβασαν το πλάνο της γρήγορα και της το έκλεισαν. Στη ρακέτα ο Μπλακ έκανε μεγάλη ζημιά στους Λιθουανούς με οχτώ πόντους και τελικά η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 23-19.

Η είσοδος των Τόμπσον και Μιλάκνις έδωσε επιθετική οντότητα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι γρήγορο ισοφάρισαν το ματς, δείχνοντας πως δεν θα τα παρατήσουν έτσι εύκολα. Βέβαια η ομάδα του “λαού” φάνηκε να έχει περισσότερες λύσεις στον πάγκο της κι αυτό έκανε λίγο τη διαφορά στην αναμέτρηση. Ο Γουίλμπεκιν ήταν εκεί να δώσει το παρών στην αρχή, όμως σ’αυτή την περίοδο σημείωσε οχτώ πόντους με δύο τρίποντα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +9 για τους γηπεδούχους, όμως η Ζάλγκιρις σίγουρα είχε πιθανότητες να πάρει το “διπλό”.

Η Μακάμπι ξεκίνησε αρκετά καλά και το τρίτο δεκάλεπτο και το 52-39, έδειχνε πως εύκολα ή δύσκολα θα καθάριζε την υπόθεση-νίκη. Η Ζάλγκιρις είχε την ατυχία να δει τον Ντέιβις να παίζει αρκετά άσχημα, με τον Γιασικεβίτσιους να μην έχει ικανό παίκτη να τον καλύψει. Τουλάχιστον ο Άαρον Γουάιτ ήταν σε καλή βραδιά, ενώ και ο Βέστερμαν βοήθησε τα μέγιστα σε δημιουργία και σκοράρισμα. Το 59-57 προϊδέαζε για ένα συναρπαστικό τέταρτο δεκάλεπτο, όπου ο νικητής θα κρινόταν στο τέλος.

Στην τελευταία περίοδο η Μακάμπι μπήκε καλύτερα και μπόρεσε να προηγηθεί έχοντας πετύχει στα πρώτα λεπτά σχεδόν διπλάσιο σκορ. Ο Ντέιβις έκανε και πάλι ότι μπορούσε από την πλευρά του και τελικά έφτασε τη διαφορά στο μείον 1 (77-76). Η ανατροπή ήταν πολύ κοντά και το καλάθι του Βέστερμαν οδήγησε σε αυτό (79-80). Η Ζάλγκιρις απέδειξε εκεί πως το ήθελε περισσότερο και κατάφερε να επικρατήσει για το τέλος με 85-83.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 45-36, 59-57, 83-85