Κόντρα στην πάγια πολιτική της να μην ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τη μεταγραφική ενίσχυσή της, η Μπάγερν είναι έτοιμη να δώσει 200 εκατομμύρια για να… ανανεωθεί.

Το συγκεκριμένο πλάνο αναμένεται να εφαρμοστεί από την προσεχή μεταγραφική περίοδο καθώς η διοίκηση των Βαυαρών φαίνεται πως έχει συνειδητοποιήσει πως το υπάρχουν ρόστερ έχει κάνει τον κύκλο του και χρειάζεται η απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών, ώστε να υπάρξει νέο αίμα με δίψα για διάκριση. 

Αυτές τις σκέψεις των ανθρώπων της Μπάγερν αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη τον ίδιο τον πρόεδρο του συλλόγου, Ούλι Χένες. 

Ο Χένες αποκάλυψε ότι ήρθε η στιγμή για την ανανέωση της ομάδας, με δεδομένο μάλιστα ότι στο τέλος της φετινής σεζόν θα αποχωρήσουν τόσο ο Άριεν Ρόμπεν όσο και ο Φρανκ Ριμπερί. 

Υπάρχουν, επίσης, αρκετοί ποδοσφαιριστές που ξεπερνούν πια το… όριο των 30 ετών: ο Νόιερ, ο Ραφίνια, ο Χούμελς, ο Μπόατενγκ, ο Λεβαντόφσκι. 

Μέχρι στιγμής, η Μπάγερν έχει κάνει γνωστή την απόκτηση, το προσεχές καλοκαίρι, του Μπεντζαμίν Παβάρ. Για τον 22χρονο δεξιό μπακ οι Βαυαροί έδωσαν 35 εκατομμύρια ευρώ στη Στουτγκάρδη. 

Με έναν ποδοσφαιριστή, βέβαια, δεν γίνεται ανανέωση και έτσι η λίστα του συλλόγου περιλαμβάνει και άλλα ονόματα παικτών, τους οποίους «κυνηγούν» και άλλοι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. 

Πρόκειται για τον Ματέις Ντε Λιχτ (Άγιαξ), τον Λούκας Ερνταντέζ (Ατλέτικο), τον Κάλουμ Χάντσον – Οντόνι (Τσέλσι), αλλά και τον Τίμο Βέρνερ (Λειψία). 

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του Χάμες Ροδρίγκες, για τον οποίο θα δοθούν 42 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ. 

Μέχρι τώρα τα περισσότερα χρήματα που έχουν δώσει οι Βαυαροί σε μια μεταγραφική περίοδο για την ενίσχυσή τους ήταν τα 116 εκατομμύρια ευρώ του καλοκαιριού του 2017 για την απόκτηση των Τολισό, Κομάν, Σίλε, Βάγκνερ, Χάμες και Γκνάμπρι.