Την αυλαία της 27ης αγωνιστικής για την Ευρωλίγκα, “έριξε” το ματς ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Αρμάνι Μιλάνο, που έληξε με σκορ 92-89 υπέρ των γηπεδούχων. 

Κορυφαίος για την ομάδα των Ισπανών αναδείχτηκε ο Σέρχιο Γιουλ με 14 πόντους, ενώ από την πλευρά των Ιταλών ο Μάικ Τζέιμς με 35 πόντους.

Με τον Μάικ Τζέιμς να κάνει όργια… στο παρκέ ξεκίνησε η αναμέτρηση με την Αρμάνι να δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν απίστευτα δυνατά στο ματς με τον πρώην “πράσινο” να μην χάνει ούτε ένα σουτ. Έτσι ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με 19-33 επιμέρους σκορ.

Η επίδειξη δύναμης δεν συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο αφού πλέον η Ρεάλ φάνηκε να βρήκε ρυθμό και έδειξε “αντίδραση”. Η ιταλική ομάδα υπερείχε ξεκάθαρα στην περιφέρεια όντως ιδιαίτερα εύστοχη στα τρίποντα. Στηρίχτηκε πάνω σε αυτό, αφήνοντας πολύ πίσω την άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει “έδαφος” και να οδηγηθεί στο 50-56 για το πρώτο μισό του αγώνα.

Και… το πράγμα χειροτέρευσε για την ομάδα του Πιανιτζιάνι στην τρίτη περίοδο. Μπορεί ο Τζέιμς να είχε ήδη κάνει ότι μπορούσε και δεν μπορούσε, μπορεί να είχε ήδη φτάσει τους 30 πόντους, όμως η Ρεάλ είχε τις “λύσεις” για όλα. Έτσι η διαφορά έφτασε στον πόντο και η ανατροπή στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ήταν απλά… μαθηματικά. Ο ρυθμός έπεσε για το τέλος και η συγκέντρωση ήταν αυτή που κέρδισε. Η Αρμάνι φάνηκε να ξεμένει από πλάνο και ενέργεια, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί. Τι και αν ο Τζέιμς… ακόμα σκόραρε, δεν μπόρεσε μόνος του να κερδίσει μια ολόκληρη ομάδα. Έτσι η Ρεάλ που έχει ήδη προκριθεί, επικράτησε με τελικό σκορ 92-89.

Τα δεκάλεπτα: 19-33, 50-56, 74-75, 92-89