Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν μεταξύ της αντιπροσωπείας παικτών της ATP και της WTA που επισκέφτηκε δημοτικό σχολείο στο Μαϊάμι.

Mαζί του ήταν οι Νικ Κύργιος, Μάριν Τσίλιτς, Κέι Νισικόρι, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Πέτρα Κβίτοβα και όλοι απάντησαν με προθυμία στις ερωτήσεις των παιδιών, που ήθελαν να μάθουν κυρίως πώς κατάφεραν οι σπουδαίοι αυτοί τενίστες μέσα από δύσκολες συνθήκες να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. 

«Η Ελλάδα υπέφερε από την οικονομική κρίση όσο μεγάλωνα και δεν ήταν εύκολο να κυνηγήσω το όνειρό μου», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Αυτές οι καταστάσεις με τραβούσαν πίσω αλλά ευτυχώς είχα ανθρώπους στην οικογένειά μου που με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Ήταν επίσης δύσκολο για εμένα να μην βλέπω την οικογένειά μου τόσο συχνά όταν ξεκίνησα να πραγματοποιώ ταξiδεύω για το τένις. Και εκεί ήμουν τυχερός αφού είχα τον πατέρα μου σε κάθε ταξίδι, αλλά μου έλειπαν τα αδέρφια μου, η μαμά και οι παππούδες μου».

Από την πλευρά του, ο Κύργιος, αφού πρώτα είπε πως μετανιώνει που δεν άκουγε μικρός τους γονείς του, αποκάλυψε ποια ήταν η μεγαλύτερη θυσία που έκανε για να παίξει τένις επαγγελματικά. «Όταν ήμουν 14, οι γονείς μου μου είπαν ότι δεν μπορούσα να παίζω μπάσκετ πια κι ακόμα και σήμερα αυτό με πονάει. Ήταν μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις για μένα, να τα παρατήσω για να συγκενρτωθώ στο τένις. Λατρεύω το μπάσκετ».