Η Ρεάλ Μαδρίτης δίνει ένα κρίσιμο ματς με την Μπασκόνια (21:30), που ενδιαφέρει και τις ελληνικές ομάδες, όμως όλα δείχνουν πως θα παραταχθεί με σημαντικές και απρόσμενες απουσίες στη Βιτόρια!

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στην Euroleague και πλέον μένει να φανεί αν θα τερματίσει 1η, 2η ή 3η.

Το πιο πιθανό σενάριο, βέβαια, όπως ανέφερε πρόσφατα και ο προπονητής της, είναι η 3η θέση. Έτσι, τα πράγματα στην Euroleague έχουν γίνει κάπως πιο απλά για τους Μαδριλένους.

Η διπλή αγωνιστική ήταν απαιτητική και το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο κρίθηκε στο φινάλε. Επιπλέον, ακολουθεί το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα, το οποίο έχει περάσει σε… πρώτο πλάνο για τη Ρεάλ, αφού όλοι ζητούν «εκδίκηση» για όσα έγιναν στο ισπανικό Κύπελλο.

Όλα τα παραπάνω κάνουν τους πρωταθλητές Ευρώπης λίγο πιο… αδιάφορους στο παιχνίδι με την Μπασκόνια. Φυσικά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θέλουν «γκέλα» των Βάσκων στο ματς της Παρασκευής (22/3).

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά media, όμως, ο Φακούντο Καμπάτσο δεν θα είναι στη διάθεση του Λάσο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Φελίπε Ρέγιες και Έντι Ταβάρες! Τη θέση τους στη δωδεκάδα θα πάρουν οι Όγκνιεν Κούζμιτς, Κλέμεν Πρέπελιτς και Μέλβιν Πάντζαρ.

Αξίζει να σημειώσουμε δε πως για τους τρεις παίκτες που θα είναι εκτός (Καμπάτσο, Ρέγιες, Ταβάρες) δεν υπάρχει αναφορά για κάποιον τραυματισμό τους, όπως λένε στην Ισπανία. Επομένως, φαίνεται πως ο Λάσο τους αφήνει εκτός για λόγους ξεκούρασης. Αντιθέτως, ο Γκάμπριελ Ντεκ είναι νοκ – άουτ γιατί γύρισε τον αστράγαλό του στον αγώνα με την Αρμάνι.

Το παιχνίδι στη Βιτόρια, λοιπόν, θα αρχίσει με νέα, απρόσμενα δεδομένα!