Ο Γκάρεθ Σάουθγκείτ έδωσε την ευκαιρία στον Καλούμ Χάντσον – Οντόι να γράψει ιστορία με τη συμμετοχή του στο ματς της Αγγλίας με τους Τσέχους στα προκριματικά του Euro 2020!

Έγινε ο 8ος νεαρότερος Άγγλος διεθνής που έκανε ντεμπούτο με το ανδρικό τμήμα της εθνικής ομάδας και ο νεαρότερος ever στην ιστορία των «τριών λιονταριών» σε επίσημο παιχνίδι!

Ο 18χρονος εξτρέμ της Τσέλσι πήρε χρόνο συμμετοχής στο άνετο 5-0 της Αγγλίας επί της Τσεχίας στο «Γουέμπλεϊ», στην έναρξη της πορείας της εθνικής Αγγλίας στα προκριματικά του Euro 2020.

Η είσοδός του στον αγωνιστικό χώρο, το βράδυ της Παρασκευής, τον έκανε τον νεαρότερο ever που παίζει σε επίσημο παιχνίδι με τους άνδρες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του σε ηλικία 18 ετών και 135 ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του Ντάνκαν Έντουαρντς από το 1955 (18 ετών και 183 ημερών).

Σε γενικότερο πλαίσιο, ο Χάντσον – Οντόι είναι ο 8ος νεαρότερος που παίζει στην εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας, με κορυφαίο ακόμα τον Θίο Γουόλκοτ που έπαιξε για πρώτη φορά σε ηλικία 17 ετών και 75 ημερών.