Η Εθνική Ελλάδας το βράδυ του Σαββάτου (21:45) μπαίνει στην μάχη των προκριματικών για την πρόκρισή της στο Euro 2020 κόντρα στο Λιχτενστάιν. Το σχήμα που σκέφτεται ο Αναστασιάδης…

Η προηγούμενη προκριματική φάση ήταν ένα βήμα μπροστά για την Εθνική μας ομάδα. Μετά τα… εφιαλτικά προκριματικά για το Euro του 2016 που βλέπαμε την Ελλάδα να χάνει μέσα έξω από τα Νησιά Φερόε, ήρθε ο όμιλος για το Μουντιάλ του 2018 με Βέλγιο και Βοσνία στον οποίο τερματίσαμε δεύτεροι και πέσαμε πάνω στους Κροάτες στα μπαράζ για ν’ αποκλειστούμε από τους μετέπειτα φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ναι, το Nations League ήταν ένα βήμα πίσω στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα, αλλά η Εθνική θα δώσει την δική της μάχη στα προκριματικά που αρχίζουν για εμάς σήμερα το βράδυ (21:45).

Η περίοδος… προσαρμογής του Αγγελου Αναστασιάδη πέρασε με τα δύο ματς που έδωσε στο Nations League και ουσιαστικά αρχίζει η δική του εποχή στην προκριματική φάση που έχουμε μπροστά μας. Προφανώς ο όμιλος δεν είναι εύκολος με Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία, Αρμενία και Λιχτενστάιν αλλά σίγουρα δεν είναι κι απαγορευτικός ώστε να κυνηγήσουμε την μία από τις δύο θέσεις του ομίλου που θα μας στείλουν σε τελική φάση διοργάνωσης μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες.

Αναστασιάδης για το Λιχτενστάιν-Ελλάδα: «Είμαστε μια νέα ομάδα, αλλαγμένη προς το καλύτερο»
Το… ταξίδι ξεκινάει λοιπόν από το Λιχτενστάιν. Και σίγουρα όχι με τις καλύτερες συνθήκες. Κι αυτό γιατί ο Αγγελος Αναστασιάδης βρέθηκε να φτιάχνει… 23αδα χωρίς τους τραυματίες Τοροσίδη, Μανωλά, Σταφυλίδη, Πέλκα, Χριστοδουλόπουλο. Στην πορεία είδε και τον Μάνταλο να μπαίνει στα pits και να τον αντικαθιστά με τον Κολοβέτσιο. Πολύ πιθανό να μην ρισκάρει και με την συμμετοχή του Σωκράτη Παπασταθόπουλο ο οποίος είναι φυσικά στην αποστολή, αλλά ίσως να προστατευθεί για το δύσκολο ματς της Τρίτης με την Βοσνία στην Ζένιτσα.

Για πρώτη φορά χωρίς Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο και Τζιόλη
Προφανώς εάν θέλουμε να συζητάμε για την πιθανότητα πρόκρισης θα πρέπει η Εθνική Ελλάδας να περάσει με νίκη μέσα από το Λιχτενστάιν (άλλωστε μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με την συγκεκριμένη αντίπαλο) και στη συνέχεια να κοιτάξει το ματς με τους Βόσνιους.

Με 4-2-3-1
Οπως όλα δείχνουν στο πρώτο μας ματς, ο Αγγελος Αναστασιάδης θα παρατάξει την Εθνική με ένα σχήμα 4-2-3-1. Ο Βλαχοδήμος ή Πασχαλάκης στο τέρμα και η άμυνα θ’ απαρτίζεται με τους Μπακάκη (έχει πιθανότητες και ο Μαυρίας), Κουρμπέλη (ναι σε ρόλο στόπερ), Σιόβα και Κούτρη. Στα χαφ θα είναι οι Ζέκα-Σάμαρης με τον Φορτούνη να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα εξτρέμ ο Δώνης φαίνεται να είναι ο ένας εκλεκτός του Αναστασιάδη και να παίζεται μια θέση για Μασούρα-Μπακασέτα-Κολοβό. Στην επίθεση όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει ο Μήτρογλου…

Στο μυαλό του Αναστασιάδη υπήρχε (και υπάρχει) το 3-5-2 αλλά το 4-2-3-1 δείχνει να είναι η επικρατέστερη επιλογή.

Μαζί με την αποστολή της Εθνικής βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Το ματς θ’ αρχίσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Open Beyond, αλλά και από τo CosmoteSports1