Το Ηράκλειο της Κρήτης θα φιλοξενήσει ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση, το 25ο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ (12-20.04).

Εξήντα τέσσερις ομάδες αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 15-18 ετών, από τριάντα δύο χώρες, με περισσότερους από 800 μαθητές και μαθήτριες στη σύνθεσή τους, θα βρεθούν στην κρητική πρωτεύουσα για να διεκδικήσουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή σε σχολικό επίπεδο.

Οι αγώνες θα συνδιοργανωθούν από το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού-Καλαθοσφαίριση και το Υπουργείο Παιδείας, με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στα Δύο Αοράκια, το κλειστό του ΤΕΙ «Μάρκος Καραναστάσης», το Κλειστό Πανεπιστημιακό, το Λίντο, το κλειστό Αλικαρνασσού «Μελίνα Μερκούρη», το Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Χερσονήσου και το κλειστό των Άνω Αρχανών.

Συνολικά, μαζί με τους συνοδούς αποστολών, αναμένονται περισσότερα από 1.200 άτομα στην Κρήτη, ενώ εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι έχουν προγραμματιστεί και διάφορες ακόμα εκδηλώσεις για την «Ημέρα των Εθνών», στις 17/04.