Συνέχεια στο σερί νικών του στο πρωτάθλημα έδωσε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 20-3 του Περιστερίου για την 20η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών.

Αυτή ήταν η 20 νίκη των πρωταθλητών στο φετινή κούρσα του πρωταθλήματος. Φυσικά δεν πρόκειται να χάσουν το πλεονέκτημα έδρας όντας το φαβορί και στο φετινό πρωτάθλημα. 

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αγωνίζεται την Κυριακή με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ λίγες μέρες προτού αντιμετωπίσουν την Μλάντοστ για την 11η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-20

Οκτάλεπτα: 0-5, 1-3, 0-5, 2-7.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καζάκος, Παπανικολάου Αλ., Τσιφτσής, Παζαΐτης, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 2, Κλήμος, Φωκάς, Τσαγκάρης, Δαλμάρας, Γιαννουλάτος, Αμπατζής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης 2, Κάκαρης 1, Γούνας 5, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Ομπράντοβιτς 4, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1.

Εύκολη νίκη η Βουλιαγμένη

Χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα η Βουλιαγμένη επικράτησε με 15-2 του Υδραϊκού για την 20η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα των νοτίων προαστίων αύξησε τη διαφορά από τον τρίτο Απόλλωνα Σμύρνης στους 4 βαθμούς και σιγουρεύει τη δεύτερη θέση.

Αντίθετα ο Υδραϊκός έπεσε από την 4η στην 5η θέση της βαθμολογίας, καθώς τον ξεπέρασε ο Εθνικός (4ος), ενώ ευνοείται στην ισοβαθμία (στους 30 βαθμούς) με τον 6ο ΠΑΟΚ.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 2-15

Οκτάλεπτα: 0-4, 1-4, 1-3, 0-4.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης, Μιτελούδης, Κοκκινάκης, Πρέκας Καλαργυρός, Μπλάνης, Χονδροκούκης, Αργυρόπουλος Κ. 1, Στελλάτος 1, Τσαχιλίδης, Ίρβινγκ, Μαντής, Ρουμάνης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Κουρούβανης Δ., Μπάσιτς 3, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 4, Κουρούβανης Ν., Γούβης 2, Αφρουδάκης, Μπούχα 1, Ποντικέας, Καπετανάκης 2, Σολανάκης 1, Ανδρεάδης, Χριστοφορίδης 1, Σταμέλος.

Μεγάλη νίκη για τα Χάνια

Τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσαν τα Χανιά που επικράτησαν με 8-7 του Απόλλωνα Σμύρνης και πήραν σημαντική ανάσα στην προσπάθεια που κάνουν για αποφυγή των πλέι άουτ.

Η ομάδα της Κρήτης έφτασε τους 21 βαθμούς και (αν πάρει τους βαθμούς στον εκκρεμή αγώνα με τον ΟΦΘ), θα δώσει μεγάλη μάχη στις δυο τελευταίες αγωνιστικές (με βασικό συνδιεκδικητή το Παλαιό Φάληρο) για την κατάληψη τουλάχιστον της προνομιούχου 8ης θέσης και να μην μπλέξει στην περιπέτεια των πλέι άουτ.

Οι Χανιώτες μπήκαν αποφασισμένοι, πήραν προβάδισμα ένα και δύο γκολ στη διάρκεια του αγώνα (6-4 στο ημίχρονο), εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή με αντικατάσταση, από νωρίς, του “βαρέως πυροβολικού”  του Απόλλωνα Νίκολα Μοσκόφ, αλλά οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν και ισοφάρισαν σε 6-6 και 7-7. Ο Ματέι Νάστραν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όμως, 1.39 πριν από το φινάλε, έδωσε την πολύτιμη νίκη στον ΝΟ Χανίων.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-7

Οκτάλεπτα: 4-3, 2-1, 1-2, 1-1.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης 1, Πετρόχειλος, Νάστραν 3, Χατζηκυριακάκης, Μπατάκης, Βουλγαράκης, Χαριτάκης, Μπαριωτάκςη 2, Κατσουλάκης 1, Αγιωργούσης 1, Μαζοκοπάκης, Πολογεώργης, Λειψάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 2, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης, Μοσκόφ 1, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος Γ. 1, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 2, Γραμματικός 1, Αλαμάνος, Κουμής.

Σημαντική νίκη για το Φάληρο

Το Παλαιό Φάληρο νίκησε εύκολα τον ουραγό ΟΦΘ με 10-3, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών.

Ήταν και μια σημαντική νίκη για τους Φαληριώτες που τους απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τη ζώνη των πλέι άουτ.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: “1. Στο 6.59 πριν από τη λήξη του 4ου οκταλέπτου, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής του ΑΟΠ Φαλήρου κύριος Λοράντος Θεόδωρος διότι, αφού διαμαρτυρόταν έντονα τη συγκεκριμένη στιγμή προς τον διαιτητή και κινούμενος μέχρι το κέντρο του αγωνιστικού χώρου, τον απείλησε λέγοντάς του: “τώρα θα δεις τι θα πάθεις”. 2. Μετά τη λήξη του αγώνα η ομάδα του ΑΟΠ Φαλήρου κατέθεσε ένσταση και το παράβολο των 150 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο αλυτάρχης του αγώνα”.

Στην ένστασή του το Π. Φάληρο θεωρεί ότι δεν ισχύουν τα ισχυριζόμενα από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνα. Αναλυτικά η ένσταση των Φαληριωτών: “Ο λόγος της ενστάσεως έγκειται στο γεγονός ότι ο προπονητής της ομάδας μας Θεόδωρος Λοράντος, απεβλήθη στο 6.59 στο τέταρτο οκτάλεπτο για έντονη διαμαρτυρία και δεν συνάδει με την απειλή που αναγράφει το φύλλο αγώνα, που υποτίθεται ότι δέχθηκε ο κ. Κυράνης. Απεβλήθη χωρίς καμία προειδοποίηση ή κίτρινη κάρτα και αμφισβητούμε έντονα αυτήν την απόφαση και την αναγραφή αυτή στο εν λόγω φύλλο αγώνα. Ο Αντιπρόεδρος Βώσσος Διονύσιος”.

ΟΦΘ NEOTEX – ΠΑΛΑIΟ ΦΑΛΗΡΟ 3-10

Οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 0-2, 1-4.

ΟΦΘ NEOTEX (Τέλης Κορίτσας): Σιορδίλης, Δανιήλ, Προσινικλής, Αληχανίδης Αβ. 2, Γιώρτσιος, Μπιτσάκης, Ζαρκαντζάς, Αληχανίδης Β., Δημητριάδης, Πισσίας, Αντιβαλίδης, Βαχαρέλης 1, Φοροτζίδης, Παπαμανωλιουδάκης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 3, Αλαφραγκής 1, Βιτέλλας, Τοράκης, Τσολακούδης 1, Ρομπόπουλος 1, Αλεξίου, Τρούλος 3, Αθυμαρίτης, Δήμου, Μητράκης, Κατσαγούνος Γ., Μοσχοβέλης.

Πλησιάζει στα πλέι οφ η Γλυφάδα

Όλο και πιο κοντά τη ζώνη των πλέι οφ πλησιάζει η Γλυφάδα που νίκησε 8-6 τη Χίο στο Ιωνικό κολυμβητήριο για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Έτσι η ομάδα των νοτίων προαστίων έφτασε στους 29 βαθμούς πλησιάζοντας σε απόσταση ενός βαθμού Υδραϊκό και ΠΑΟΚ, καθώς αμφότεροι έχουν 30. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη την επόμενη αγωνιστική (27/3) την ομάδα της Ύδρας σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά όσο αφορά την υπόθεση πλέι οφ.

Οι Γλυφαδιώτες πήραν ένα καλό προβάδισμα στο δεύτερο οκτάλεπτο του ματς και το διατήρησαν μέχρι το φινάλε.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: “Στο 3.48 πριν από τη λήξη του 4ου οκτάλεπτου αποβάλαμε τον παίκτη Νο 8, Μόκκα Κωνσταντίνο, του ΝΟ Χίου για βιαιοπραγία (γρονθοκόπησε αντίπαλο) δείχνοντάς του κόκκινη κάρτα”. Σ.Σ.: Η αποβολή ήταν χωρίς αντικατάσταση (για 4 λεπτά) και ο ΝΟ Χίου έπαιξε με παίκτη λιγότερο τα τελευταία 3.48 λεπτά του αγώνα”.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 6-8

Οκτάλεπτα: 2-3, 0-2, 2-2, 2-1.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Γιώργος Φουντούλης): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 1, Ρουστάμοφ 1, Τζελάτης, Παππάς Κ., Μίμιδης Μ., Κανδιόγλου, Μόκκας, Γκίλλας, Γαβαλάς Σπ. 2, Ρούντα 2, Ντούλος, Σωτηριάνος, Κόλλιας, Καρακούρος Μ.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας, Κουτσιαλής 2, Μπραΐμης 1, Φωτόπουλος, Γιαννόπουλος, Αλβέρτης, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 3, Παπανικολάου Ν. 2, Σαλτέρης, Χαλυβόπουλος Ιπ.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

ΟΦΘ – Παλαιό Φάληρο 3-10
Εθνικός – ΠΑΟΚ 11-10
Περιστέρι – Ολυμπιακός 3-20
Χανιά – Απόλλων Σμύρνης 8-7
Υδραϊκός – Βουλιαγμένη 2-15
Χίος – Γλυφάδα 6-8

Η βαθμολογία