Ένα αδιανόητο προσωπικό σερί «τρέχει» τη φετινή σεζόν ο Άνχελ Κρέσπο, έχοντας αγωνιστεί ως βασικός σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με γεμάτα 90λεπτα. Το εντυπωσιακό δε είναι πως έχει δεχθεί μόλις μία κίτρινη κάρτα!

Με τα φρένα… σπασμένα κινείται από την αρχή της σεζόν ο Ισπανός αμυντικός, διεκδικώντας το βραβείο του «αθόρυβου» MVP μιας ξέφρενης πορείας του ΠΑΟΚ προς το πρωτάθλημα.

Ο Κρέσπο συγκαταλέγεται στους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χάσει ούτε… δευτερόλεπτο από την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας καταγράψει το εντυπωσιακό 25/25 με γεμάτα 90λεπτα. Ένας ακούραστος «εργάτης» στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου, με το κοντέρ του να έχει ήδη ανέβει στα 2.250 αγωνιστικά λεπτά.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Κρέσπο είναι πως παραμένει ένας από τους πιο «καθαρούς» αμυντικούς του πρωταθλήματος, έχοντας δεχθεί σε σύνολο 25 παιχνιδιών, μόλις μία κίτρινη κάρτα! Για την ιστορία, την αντίκρισε στο ματς με τον Ολυμπιακό στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης. Η συγκεκριμένη κίτρινη κάρτα είναι η μοναδική που συνοδεύει μέχρι και σήμερα τον έμπειρο αμυντικό.

Και για την εν λόγω θέση που χρειάζεται να τρέξεις, να μαρκάρεις και να… καθαρίσεις οτιδήποτε μπροστά από την περιοχή σου προκειμένου να μην δώσεις δικαιώματα στον αντίπαλο για να δημιουργήσει τις φάσεις για γκολ, σίγουρα μόνο σύνηθες δεν είναι…

Ο ίδιος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε σήμερα, αποκάλυψε πως έγκειται στο άψογο «διάβασμα» που μπορεί και κάνει μέσα στο ματς, όντας απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και σε κάθε φάση, απολαμβάνοντας να δίνει απλόχερα τη βοήθειά του:

«Ένας αμυντικός πρέπει να λειτουργεί με την εξυπνάδα και την συγκέντρωσή του. Προσπαθώ να διαβάζω τις φάσεις από πριν και να προβλέπω τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια. Η φάση στην οποία πήρα την κάρτα ήταν δίκαιη, έχασα το μυαλό μου και δεν ήμουν συγκεντρωμένος. Για εμένα είναι σημαντικό το πόσο συγκεντρωμένος πρέπει να είσαι μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι δεν δέχομαι αρκετές κάρτες και αυτό είναι σημαντικό για εμένα, γιατί δεν κινδυνεύω να χάσω αγώνες της ομάδας».