Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε η Χετάφε που επικράτησε 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και η “μικρούλα” ομάδα της Μαδρίτης προβάρει “σεντόνι”

Πολύ αγχωμένες φάνηκαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του ματς και αυτό μάλιστα συνεχίστηκε για σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο.
Είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι η Χετάφε ζει πρωτόγνωρες στιγμές το να παλεύεις για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό φάνηκε, καθώς, πρώτα την ένοιαζε η ισοπαλία και στη συνέχεια να μπορέσει να πάρει την νίκη.

Για να δούμε την πρώτη φάση έπρεπε να φτάσουμε στο 30ο λεπτό και το σουτ το Ινίγο Κόρδοβα, από’κει και πέρα η Μπιλμπάο που είχε μία “ελαφρά” κατοχή, ήταν λίγο πιο επικίνδυνη όμως η ομάδα του Μπορδαλάς είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους χωρίς να απειλείται και κάπως έτσι επήλθε αυτό το πολύ φτωχό πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν ξανά με το ίδιο τέμπο, η Χετάφε όμως έχασε τεράστια ευκαιρία στο 57ο λεπτό με τον Χάιμε Μάτα που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. 
Η ώρα περνούσε οι δύο ομάδες συνέχισαν να μην ρισκάρουν για το κάτι παραπάνω, όμως, στο 78ο λεπτό ο Άνχελ Ροντρίγκεθ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μπιλμπάο και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια η Μπιλμπάο δε μπορούσε να βρει χώρους για να δημιουργήσει, η Χετάφε κρατούσε αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα όμως η προσπάθεια του Χάιμε Μάτα θα βρει στο δοκάρι στο 90ο λεπτό.

Τα τελευταία λεπτά πέρασαν ανεκμετάλλευτα για την Μπιλμπάο, η Χετάφε κράτησε αυτή την τεράστια νίκη και φουλάρει για τα “αστέρια”, από την άλλη η Μπιλμπάο μένει πίσω ως προς την διεκδίκηση της τέταρτης θέσης, όμως, δε χάθηκε και ο κόσμος όσον αφορά την έξοδο στην Ευρώπη.