Γερά στο κυνήγι του ονείρου και του μεγάλου στόχου για την άνοδο στην Football League   πέτυχε ο Ιωνικός, χάρη στον θρίαμβό του επί της Επισκοπής με 2-0 στην Νεάπολη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πέμπτου συναρπαστικού ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Μία «στροφή» πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος πλέον, το συγκρότημα του Δημήτρη Αρναούτη κρατάει την τύχη στα χέρια του, αφού με νίκη επί του Ατσαλένιου στην Κρήτη την τελευταία αγωνιστική, θα βρεθεί στη χειρότερη περίπτωση να διεκδικεί την άνοδό του μέσω μπαράζ.

Κι όλα αυτά απέναντι στην Επισκοπή, η οποία ερχόταν με αξιώσεις για νίκη, που θα την έφερνε σε πλεονεκτική θέση για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων…

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Ιωνικός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος από τα πρώτα λεπτά. η ομάδα, η οποία … πατούσε πολύ καλύτερα στο χορτάρι και είχε αναλάβει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και συμπερασματικά η νίκη κατακτήθηκε απόλυτα δίκαια.

«Φουριόζος» μπήκε από τα πρώτα λεπτά ο Ιωνικός αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ.
Μόλις στο 7’ ο Μακρίδης βγήκε στην πλάτη της κρητικής άμυνας , πλάσαρε τον Χανιωτάκη, σκοράροτνας, αλλα΄το γκολ του μεσοεπιθετικού των γηπεδούχων ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από υπόδειξη του δεύτερου βοηθού Λιόντου.

Ο Ιωνικός συνέχισε να πιέζει και στο 15’ ο Πογοσιάν με εκπληκτική ατομική ενέργεια εξέθεσε την άμυνα της κρητικής ομάδας, όμως το σουτ που επιχείρησε, βρήκε σε ετοιμότητα τον Χανιωτάκη που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 20’ ήταν η σειρά του Μακρίδη να απειλήσει, αλλά η κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ. Η υπεροχή του Ιωνικού καρποφόρησε στo 23’ όταν ο Κουίρουκίδης εκμεταλλεύθηκε ολιγωρία της κρητικής άμυνας και με ψύχραιμο συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χανιωτάκη για το 1-0 μέσα σε αποθέωση!

Οι «κυανόλευκοι» με όπλο τον ενθουσιασμό τους ζευγάρωσαν τα τέρματά τους στο 27’ όταν ο Πογοσιάν βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο σουτ πέτυχε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι στο 44’ έχασαν τη σπουδαιότερη φάση στο ματς, όταν μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Καλλέργη για τον Κουϊρουκίδη, ο τελευταίος επιχείρησε σέντρα – σουτ και ο επερχόμενος Μακρίδης από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Δημήτρη Αρναούτη έκαναν διαχείριση του υπέρ τους αποτελέσματος χωρίς να κινδυνεύσουν. Απεναντίας θα μπορούσε ο δείκτης του σκορ να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά τόσο η ατομική ενέργεια του Καλλέργη στο 74’ όσο και πλασέ του Πογοσιάν στο 83’ βρήκαν σε ετοιμότητα τον Χανιωτάκη.

Διαιτήτευσε ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου). Κιτρίνισε τον Καλλέργη στο 75’

ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρεπίνης, Μουστάκης, Δημακάκος, Πλάκας, Μανωλάς, Γκοτσούλιας, Μακρίδης (70’ Θέος), Πογοσιάν, Ατματσίδης (76’΄Κατσικογιάννης), Καλλέργης (85’ Καρέλης), Κουϊρουκίδης (90’ Σάμιος).

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Χανιωτάκης, Σέχου, Ρούσης (73’ Γκιόκας), Νάκας, Λαζαρίδης, Χαλκιαδάκης (57’ Σερβικάκης), Σαββίδης, Σωπάσης (66’ Ζάχαρος), Βιέντ, Ρικαρντίνιο (38’ Σουμπασάκης), Κατσικοκέρης.