Η σεζόν έχει σχεδόν ολοκληρωθεί για τον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μάρτινς έκανε μία μίνι ανασκόπηση της χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε στην λίστα με τους μεταγραφικούς στόχους του καλοκαιριού.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

“Ήταν ένας χρόνος με πολλή δουλειά και μεγάλα κίνητρα, με θετικά και λιγότερο θετικά πράγματα, αυτά συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ωρίμασα σαν προπονητής και έμαθα πολλά πράγματα, το Ρέντη έγινε το σπίτι μου, και είμαι ευχαριστημένος με όσα βλέπω σήμερα. 

Το πρώτο δύσκολο διάστημα της προσαρμογής πέρασε, έπρεπε να γνωριστούμε, να μάθουμε την καθημερινή ρουτίνα, σε ένα είδος προπόνησης καινούριο για τους περισσότερους παίκτες. Περιμένω πολλή δουλειά στη συνέχεια, όποιος δουλεύει βελτιώνεται και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν μπροστά τους μεγάλη εξέλιξη. 

Ένα από τα πολύ θετικά είναι η βελτίωση της αξίας των παικτών, με αποτέλεσμα πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι να ασχολούνται μαζί τους. 

Είμαστε πολύ περήφανοι για κάποια πολύ ωραία παιχνίδια που παίξαμε μπροστά στον κόσμο μας. Αύριο είναι το τελευταίο ματς στην έδρα μας και θέλουμε να παίξουμε πολύ καλά για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο.

Το παιχνίδι που θυμόμαστε όλοι είναι με τη Μίλαν, έχουμε παίξει και άλλα ποιοτικά ματς, αλλά η σημασία του παιχνιδιού με τη Μίλαν, το κάνει να είναι αυτό που μένει περισσότερο στη μνήμη μας. 

Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να δω δικούς παίκτες να πρωταγωνιστούν σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Από την άλλα σε κανέναν προπονητή δεν αρέσει να χάνει παίκτες, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στην ομάδα. 

Έχουμε προετοιμάσει μια λίστα με πολλά ονόματα για τις μεταγραφές. Υπάρχουν και άλλα πολλά που γράφονται αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η λίστα είναι στα χέρια της διοίκησης που θα αποφασίσει. Δεν είναι αλήθεια τα όσα ακούγονται. 

Το κίνητρο δεν το δίνεις από τη μια μέρα στην άλλη, είναι κάτι που χτίζεται καθημερινά. Είναι κάτι που το δουλεύεις για μήνες, προκειμένου να περάσει στη νοοτροπία. Όταν κάποιος παίζει στον Ολυμπιακό, έχει την υποχρέωση να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να προσφέρει θέαμα. Όλοι μας οι παίκτες το νιώθουν αυτό, εκπροσωπούν ένα μεγάλο σύλλογο. Θέλουμε να κερδίσουμε τα τρία ματς που έχουν απομείνει, να πάρουμε τους βαθμούς και να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. 

Δεν θα μπορέσω να βάλω όλους τους παίκτες να παίξουν! Θα είναι ένα πολύ ωραίο βράδυ, θα το απολαύσουμε αλλά θα πρέπει να είμαστε σοβαροί απέναντι στην Ξάνθη. Θέλουμε να είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα εντός έδρας γκολ, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο γιατί το Καραϊσκάκη είναι το γήπεδο που μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα.

Ο Κούτρης δεν θα είναι διαθέσιμος, ο Τοροσίδης προχωρά πολύ καλά και ελπίζουμε να είναι έτοιμος για το τελευταίο ματς. 

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα πως με θέλει ελληνική ομάδα, είχα μεγάλο ενδιαφέρον. Από τη στιγμή που ο Κριστιάν με ενημέρωσε ήταν πολύ σημαντικό για μένα, έχω προσαρμοστεί, νιώθω Έλληνας, καταλαβαίνω πολλά πράγματα από τη γλώσσα και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ”.