Οι Ρόκετς θέλησαν να δείξουν από νωρίς στους Τζαζ ποιος είναι το αφεντικό στη μεταξύ τους σειρά στη Δυτική Περιφέρεια του ΝΒΑ, επικρατώντας στο Game 1 με 122-90 και κάνοντας σε σημεία επίδειξη δύναμης.

Η ομάδα από το Χιούστον, που σε γενικές γραμμές κυριάρχησε στο ματς, με τον Τζέιμς Χάρντεν ηγέτη της, έφτασε άνετα στο να… ανοίξει το σκορ, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που αποδείχθηκε πως πρέπει να κάνει πολλά ακόμη, για να πάρει ένα «διπλό» πρόκρισης στο Τέξας.

Μετά τις πρώτες καλές συνεργασίες των Ρούμπιο-Γκομπέρ στο πρώτο τρίλεπτο (4-8), ο Πολ μοίραζε και οι Χάρντεν-Γκόρντον εκτελούσαν, με τους γηπεδούχους πολύ γρήγορα να φτάνουν σε διψήφιο νούμερο τη διαφορα (31-21) και το 31-24 της πρώτης περιόδου να τους φέρνει σε θέση οδηγού. Πλην του Φέιβορς, η υπόλοιπη Γιούτα… εξαφανίστηκε στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, αφήνοντας τους Πολ και Τάκερ να βρουν ρυθμό και εκτελεστικά, με αποτέλεσμα το +15 του ημιχρόνου να μοιάζει απόλυτα λογικό (59-44).

Ο Γκομπέρ άρχισε να κερδίζει «μάχες» χαμηλά και οι Τζαζ έμοιαζαν επιτέλους να μπαίνουν στο πνεύμα του αγώνα, μειώνοντας στο -5 με τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών στην τρίτη περίοδο (66-61), για να έρθουν οι Καπέλα και Φαρίντ να στηρίξουν τους προαναφερθέντες πρωταγωνιστές, στέλνοντας ξανά την απόσταση σε διψήφιο νούμερο, ασφαλείας όπως φαινόταν τότε για τους Ρόκετς. Η κατάσταση, πράγματι, δεν άλλαξε κι ένα τρίποντο του Χάους στα 9 λεπτά για το τέλος, που έγραψε το 95-75 κι ένα στρογγυλό +20, έδειξε πως οι «μορμόνοι» ίσως έχουν άλλη μέρα πιθανότητες για ένα «μπρέικ».

Ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν καταλύτης, λοιπόν, των «Ρουκετών» με 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με τον Κλιντ Καπέλα να φτάνει επίσης σε double double με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, σε ένα ματς όπου από την ομάδα τους άλλοι 5 παίκτες είχνα διψήφιο αριθμό πόντων. Στην αντίπερα όχθη, ο Ρουντί Γκοπέρ ξεχώρισε με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ.